Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα βγουν πολύ δύσκολα Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος

tags :
Βασιλακόπουλος: Θα βγουν πολύ δύσκολα Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος
Σήμερα 4/1 θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του πως επηρεάστηκε η επιδημία από τα Χριστούγεννα ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος
Τη θέση πως πολύ δύσκολα θα βγουν Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως «σήμερα θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του πως πάει η επιδημία και πως επηρεάστηκε από τα Χριστούγεννα».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι σήμερα θα έχουμε κανονικό αριθμό τεστ και επίσης αυτό θα επαναληφτεί την Παρασκευή.
«Αυτές οι δύο μέρες στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αργίες είναι κρίσιμες» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι επόμενοι μήνες θα βγουν πολύ δύσκολα γιατί θα υπάρξει κάποια στιγμή κρύο.
«Το κρύο είναι κακός σύμβουλος για τον κορωνοιό θα αυξήσει την μεταδοτικότητα και με το που η κυβέρνηση ενδώσει στις λογικές πιέσεις της κοινωνίας για άνοιγμα, αυτό με μαθητική βεβαιότητα θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.
Ιδίως αν ανοίξουν πολλές δραστηριότητες και είμαστε βαθιά στο χειμώνα» τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο».
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως «ενέχει ρίσκο η 11η Ιανουαρίου» και υποστήριξε ότι «για αυτό η κυβέρνηση πήρε αυτό το lockdown το οποίο αναμένεται να μειώσει τα κρούσματα έτσι ώστε να εξισορροπήσει την χαλαρότητα που υπήρξε λόγω της χαλαρότητας το εορταστικό 10ήμερο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης