Διεθνή

EMA: Θα πρέπει να τηρείται το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Pfizer

EMA: Θα πρέπει να τηρείται το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Pfizer
Οι 42 ημέρες είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech, σύμφωνα με τη ΕΜΑ
Tο μέγιστο χρονικό μεσοδιάστημα των 42 ημερών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech θα πρέπει να τηρείται για να επιτυγχάνεται πλήρης προστασία. ανακοίνωσε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕMA) τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου βασίζονται σε μια μελέτη όπου η χορήγηση δόσεων πραγματοποιήθηκε με απόσταση 19 έως 42 ημερών, ανέφερε ο ΕΜΑ, σημειώνοντας ότι η πλήρης προστασία έρχεται μόνο επτά ημέρες μετά την ενισχυτική δόση.

Άδεια κυκλοφορίας

«Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό θα απαιτούσε μια παραλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και περισσότερα κλινικά δεδομένα για την υποστήριξη μιας τέτοιας αλλαγής, διαφορετικά θα θεωρηθεί "εκτός ένδειξης χρήση"».
Η εκτός ένδειξης χρήση συνεπάγεται χαμηλότερες υποχρεώσεις στους κατασκευαστές εμβολίων.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Span δήλωσε πως το Βερολίνο εξετάζει αν θα επιτρέψει μια καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, λόγω έλλειψης ποσότητας τους, προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός περισσότερων πολιτών με την πρώτη δόση, μετά από μια παρόμοια κίνηση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα.
Ξεχωριστά, η Δανία ενέκρινε μια καθυστέρηση έως και έξι εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης λήψης του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης