Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obrador (Μεξικό): Προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Julian Assange - Αξίζει μια ευκαιρία

tags :
Obrador (Μεξικό): Προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Julian Assange - Αξίζει μια ευκαιρία
Το Μεξικό στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ
Το Μεξικό είναι έτοιμο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Julian Assange και στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα 5 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της χώρας Andres Manuel Lopez Obrador.
«Ο Assange είναι δημοσιογράφος και του αξίζει μια ευκαιρία.
Τάσσομαι υπέρ να του αποδοθεί χάρη», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσής του προς τους δημοσιογράφους.
«Θα του προσφέρουμε προστασία».

Η αποφαση της μη-έκδοσης

Υπενθυμίζεται πως Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα (4.01.2021) ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks, Assange δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ.
Εκεί, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας, διότι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα.
Η δικαστής Vanessa Baraitser επισήμανε ότι αρνήθηκε την έκδοση του Assange στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει.
Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το δικαστήριο για να αποφασίσει αν θα αφήσει ελεύθερο τον ιδρυτή του WikiLeaks.
Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με μια έκρηξη χαράς από τους περίπου 30 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και να αγκαλιάζονται.
Με σηκωμένη τη γροθιά φώναξαν "Απελευθερώστε τον Assange" και "Κερδίσαμε!".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης