Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stellantis: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως

Stellantis: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως
Οι μέτοχοι της Peugeot ενέκριναν το deal των 50 δισ. δολ. - Εντός της ημέρας (4/1) αναμένεται η τυπική έγκριση και από την πλευρά των μετόχων της Fiat Chrysler
Τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, υπό την ονομασία Stellantis, ενέκριναν οι μέτοχοι της Peugeot, ανάβοντας το «πράσινο φως» στη συγχώνευσή της με τη Fiat Chrysler.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, η συγκρότηση της Stellantis έλαβε τη θετική ψήφο του 99% των μετόχων, σε μία εξέλιξη η οποία θεωρούταν απολύτως αναμενόμενη.
«Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη συγχώνευση», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο εκτελεστικός διευθυντής της Peugeot, Carlos Tavares.
Εντός της ημέρας αναμένεται η τυπική έγκριση κaι από την πλευρά των μετόχων της Fiat Chrysler.

Οι 14 μάρκες

Η Stellantis, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από τις εποπτικές αρχές, θα διαθέτει συνολικά 14 μάρκες, ανάμεσα στις οποίες η Fiat, η Maserati, η Jeep, η Dodge, η Peugeot, η Citroen, η Opel κ.α.
Η Peugeot, γνωστή και ως PSA, είναι γαλλική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διαθέτει τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS, Opal και Vauxhall.
Από την πλευρά της, η ιταλο-αμερικανική Fiat Chrysler είναι προϊόν της συγχώνευσης της ιταλικής Fiat και της αμερικανικής Chrysler.

Ο στόχος της συγχώνευσης
Η συγχώνευση των PSA – Fiat Chrysler, ένα deal αξίας 50 δισ. δολαρίων, θα οδηγήσει στη δημιουργία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας, με βάση τον αριθμό των πωλήσεων.
Οι δύο Όμιλοι επιδιώκουν, μέσω της συνεργασίας, να δημιουργήσουν έναν νέο ισχυρό παίκτη, βεληνεκούς αναλογου με τις Volkswagen και Toyota Motor, θέλοντας να κάνουν δυναμική είσοδο στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Fiat Chrysler, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο εταιρικό σχήμα, καθώς από το 2016 έχει αποσχιστεί, δημιουργώντας μια νέα θυγατρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης