Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία και οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν

Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία και οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν
Οι  δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Στ. Πέτσας
Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά και οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια, 11 Ιανουαρίου και σιγά- σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9 του μηνός, πως θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Αν επιτρέπει δηλαδή η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα το αφήσουμε για πιο πίσω.
Όμως τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου.
Όλες οι βαθμίδες», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε ότι το Σάββατο 3/1 ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, προσθέτοντας ότι με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  η χθεσινή κίνηση για το αυστηρό lockdown, ήταν «μια κίνηση προληπτική.
Έχοντας υπόψη την κατάσταση των κρουσμάτων και της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, αποφασίστηκε να ζητήσουμε απ’ όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι για αυτή την εβδομάδα, ώστε να ρίξουμε ακόμα πιο γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια».
Πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, διευκολύνονται και οι ειδικοί στις αποφάσεις τους στην επιτροπή, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο, 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11.
Ξέροντας όμως ότι έχουμε πάρει μέτρα ήδη από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και τα οποία έχουν να κάνουν ακριβώς με την έκκληση που κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν, ξέρουν ότι η κατάσταση θα είναι καλή ή και καλύτερη από αυτή που είναι σήμερα, στις 11 του μήνα».

Επιστρέφουν στις 11/1 οι δραστηρίοτητες που έκλεισαν
 
Οι  δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα-βήμα στο λιανεμπόριο.
Οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή το «click away» και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει και σιγά-σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αρκεί βέβαια όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Μέτρα ανακούφισης το 2021
 
Περαιτέρω, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.
Η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό,  «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε,  είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι, είτε εισφορές.

Για κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σχολιάζοντας  τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι  «η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία πρόταση για τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
Τρέχει πίσω από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να κάνει μια μίζερη κριτική.
Γιατί δεν είπε κανείς από την αντιπολίτευση, τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες;».
Έκανε αναφορά σε στοιχεία από τι συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τα κρούσματα την 1η Ιανουαρίου, σε σχέση με την Ελλάδα.

Για το Ντουμπάι

Σχετικά με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για  τις εικόνες των Ελλήνων να περάσουν τις ημέρες των εορτών σε χώρες του εξωτερικού όπου δεν ισχύουν αυστηρά μέτρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «έχουμε πει πριν από τα Χριστούγεννα, όταν αυστηροποιήσαμε τα μέτρα, ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο στο PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα.
Και αυτό το κάναμε όχι για να αποτρέψουμε τους Έλληνες φοιτητές που θα έρχονταν από το εξωτερικό αλλά κυρίως τους Έλληνες, που επειδή δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχοβα ή σε άλλα κοσμικά θέρετρα θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό .
Επομένως η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούργιο και θα μπουν σε καραντίνα όσοι επιστρέψουν.
Οι περιορισμοί δεν είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό, είναι για όλους».

Περί ανασχηματισμού

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια για ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας σχολίασε «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», προσθέτοντας ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός που ξέρει καλύτερα.
«Ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός, όταν εκείνος το κρίνει σκόπιμο.
Επομένως ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί.
Από εκεί και πέρα, νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», είπε ο κ. Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης