Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πατέρας του Boris Johnson (ΗΒ) ζήτησε γαλλική υπηκοότητα για να έχει τα οφέλη της ΕΕ

tags :
Ο πατέρας του Boris Johnson (ΗΒ) ζήτησε γαλλική υπηκοότητα για να έχει τα οφέλη της ΕΕ
Ο 80χρονος πρώην Συντηρητικός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε το Remain στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit
Αίτηση για να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα τώρα που η Βρετανία έχει διακόψει τους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέβαλλε ο πατέρας του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.
Ο Stanley Johnson είπε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL ότι πάντα θεωρούσε τον εαυτό του Γάλλο καθώς η μητέρα του γεννήθηκε εκεί.
"Δεν πρόκειται να γίνω Γάλλος", είπε στο RTL.
"Είναι για την ανάκτηση όσων έχω ήδη".
Τόνισε ότι η μητέρα του γεννήθηκε στη Γαλλία από γαλλίδα μητέρα.
"Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος", πρόσθεσε.
Ο 80χρονος πρώην Συντηρητικός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε το Remain στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.
Ο γιος του Boris ηγήθηκε της εκστρατείας για έξοδο από την ΕΕ.

Boris εναντίον της οικογένειας

Ο Stanley Johnson κέρδισε μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν διεξήχθησαν άμεσες εκλογές το 1979 και αργότερα εργάστηκε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ως αποτέλεσμα, ο Boris πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας στις Βρυξέλλες.
Τα θέματα Brexit έχουν χωρίσει την οικογένεια Johnson.
Η αδερφή του πρωθυπουργού, η δημοσιογράφος Rachel Johnson, αποχώρησε από το Συντηρητικό Κόμμα για να ενταχθεί στους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς πριν από τις εκλογές του 2017 σε διαμαρτυρία και πάλι για το Brexit.
Ο αδερφός τους, ο συντηρητικός βουλευτής Jo Johnson, παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το 2018 για να τονίσει την υποστήριξή του για στενότερους δεσμούς με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης