Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Προσβλέπει στον Biden για την επίλυση των διαφορών στις επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing

Κομισιόν: Προσβλέπει στον Biden για την επίλυση των διαφορών στις επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing
Τη λύπη της για την επέκταση των δασμών σε προϊόντα από την ΕΕ από τις ΗΠΑ στις 30 Δεκεβρίου εξέφρασε με ανακοίνωση της η Κομισίον
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2020 για το γεγονός ότι οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε προϊόντα της ΕΕ προκαλούν αναταράξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την επίλυση μιας 16ετούς διαμάχης σχετικά με τις επιδοτήσεις για τον αεροναυπηγικό κλάδο, στις εταιρείες Airbus και Boeing, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα μία λύση με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Βιώσιμη λύση

Η Επιτροπή, η οποία συντονίζει την εμπορική πολιτική των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε τη λύπη της για την αμερικανική ενέργεια, η οποία επέφερε «μονομερώς» αναστάτωση στις συνεχιζόμενες συνομιλίες σχετικά με τις επιδοτήσεις για την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία Airbus και την αμερικανική αντίπαλό της Boeing.
«Η ΕΕ θα συνομιλήσει με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν για να συνεχισθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στη διένεξη», ανέφερε σε δήλωσή της.
Η Airbus εξέφρασε σήμερα τη λύπη της κάνοντας λόγο για μια «αντιπαραγωγική» κλιμάκωση του δασμολογικού πολέμου για την αμερικανική βιομηχανία.

Εξαρτήματα αεροπλάνων

Τρεις εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου πως ετοιμάζεται να επιβάλει επιπλέον τελωνειακούς δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα - μη αφρώδη κρασιά και κονιάκ, καθώς και σε εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική στα οποία μέχρι τώρα δεν επιβάλλονταν δασμοί, ενώ στα αεροπλάνα η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί επιβάλλονται δασμοί 15%.
Οι αμερικανικοί δασμοί θα προστεθούν σ' αυτούς που έχουν ήδη επιβληθεί από το 2019 σε εισαγωγές από την Ευρώπη, όπως το κρασί, το τυρί, το ελαιόλαδο ή το ουίσκι, καθώς και στα αεροπλάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης