Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Αδικαιολόγητοι και αντιπαραγωγικοί οι δασμοί των ΗΠΑ στα εξαρτήματα αεροσκαφών

Airbus: Αδικαιολόγητοι και αντιπαραγωγικοί οι δασμοί των ΗΠΑ στα εξαρτήματα αεροσκαφών
Η ΕΕ πρέπει να απαντήσει κατάλληλα στον δασμολογικό πόλεμο των ΗΠΑ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Airbus
Η απόφαση των ΗΠΑ να συμπεριλάβει στα προϊόντα που επιβάλλει δασμούς στις εμπορικές της σχέσεις με την ΕΕ στα εξαρτήματα αεροσκαφών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ θα αποτελέσει πλήγμα τους δικούς της εργαζόμενους και καταναλωτές και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει «κατάλληλα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Airbus την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020.
«Η επέκταση των δασμών της USTR (σ.σ. της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τον καθορισμό των δασμών) ώστε να συμπεριλάβει εξαρτήματα για αεροσκάφη που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - από Αμερικανούς εργαζομένους - είναι σε κάθε περίπτωση αντιπαραγωγική», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Η Airbus πιστεύει ότι η Ευρώπη θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών και επιχειρηματικών τομέων, συμπεριλαμβανομένης της Airbus, που πλήττονται από τους αδικαιολόγητους και αντιπαραγωγικούς δασμούς», κατέληξε η δήλωση.

Όπως είχε καταγράψει νωρίτερα το BN (31/12)

Στον απόηχο της υπογραφής της επενδυτικής συμφωνίας της ΕΕ με την Κίνα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ότι πρόκειται να αυξήσει τους δασμούς σε αγαθά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων γαλλικών και γερμανικών προϊόντων, στο πλαίσιο ενός πολυετούς εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών για τις κρατικές ενισχύσεις στις κατασκευάστριες εταιρείες αεροσκαφών Airbus και Boeing.

Η ανακοίνωση

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Aμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) Robert Leitheiser στον κατάλογο των προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί περιλαμβανονται εξαρτήματα κατασκευής αεροσκαφών, μη αφρώδη κρασιά, καθώς και μπράντι από τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Η USTR δεν διευκρίνισε πότε θα τεθούν σε ισχύ οι δασμοί, αλλά σημείωσε ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης