Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bitcoin: Έρχονται ρυθμίσεις στις ΗΠΑ – Άλμα 295% εντός του 2020, στα 28.599 δολ.

Bitcoin: Έρχονται ρυθμίσεις στις ΗΠΑ – Άλμα 295% εντός του 2020, στα 28.599 δολ.
Σύμφωνα με τους διαχειριστές κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στα ψηφιακά νομίσματα, το bitcoin μπορεί να φθάσει και στις 30.000 δολάρια
Το Bitcoin έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο της κριτικής ως μέσον κερδοσκοπίας, αλλά κατά τα φαινόμενα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ, με την τιμή του να εκτινάσσεται στα 28.599,99 δολάρια.
Το ψηφιακό νόμισμα πραγματοποίησε ράλι με άλμα της αξίας του 47% μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg.
Το Bitcoin είχε άνοδο έως 6,2% στα 28.572,10 δολ. στις συναλλαγές στην Ασία και προσεγγίζει μηναίο ρεκόρ κερδών από τον Μάιο του 2019.
Έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί ως προς την αξία τους το 2020 εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg για τα ψηφιακά νομίσματα κατέγραψε κέρδη 270% καθώς τα αντίπαλα νομίσματα όπως ο Ether έχουν επίσης καταγράψει σημαντικά κέρδη.
Να σημειωθεί ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2020 είχε για πρώτη φορά σπάσει το φράγμα των 20.000 δολαρίων.


Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 295%.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του η αξία του σχεδόν τετραπλασιάστηκε, ξεπέρασε τις 20.000 δολάρια και έφθασε προσωρινά στις 28.000 δολάρια, υπερβαίνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, το εν λόγω νόμισμα ολοκληρώνει διάστημα σχεδόν ενός έτους με την πιο μακρά περίοδο ανόδου.
Οι ένθερμοι οπαδοί του εκτιμούν πως λειτουργεί ως ανάχωμα στη δυνητική άνοδο του πληθωρισμού, ειδικά σε αυτές τις εποχές με τα πολύ μεγάλα προγράμματα νομισματικής στήριξης των οικονομιών από τις κεντρικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τους διαχειριστές κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στα ψηφιακά νομίσματα, το bitcoin μπορεί να φθάσει και στις 30.000 δολάρια.
Largest crypto on track for strongest month since May 2019
Ρυθμίσεις

Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα να μπει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ, με την προεδρία του Δημοκρατικού Joe Biden από το 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η νέα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας (Fed), είχε τοποθετηθεί αρνητικά έναντι αυτού στο πρόσφατο παρελθόν.
Απευθυνόμενη τότε σε επενδυτές, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πως πρόκειται για «ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ κερδοσκοπικό και όχι σταθερό».
Εν τω μεταξύ, προσφάτως και η νυν αμερικανική κυβέρνηση των Ρεπουμπλικανών είχε παρουσιάσει μία σειρά κανόνων σχετικά με τα μετατρέψιμα ψηφιακά νομίσματα.
Διά μέσου του υπουργείου Οικονομικών, προτείνονται νέες προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα πρέπει τράπεζες και άλλοι διαμεσολαβητές να τηρούν αρχεία και να υποβάλουν εκθέσεις προς πιστοποίηση της ταυτότητας των πελατών σε συγκεκριμένες συναλλαγές.
Η μονάδα, που είναι αρμόδια για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ζήτησε σχολιασμό των προαναφερθεισών προτάσεών της, ώστε αφενός να κλείσουν «παραθυράκια» αφετέρου να ενισχυθεί η διαφάνεια και να μην πληγεί η υπεύθυνη καινοτομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης