Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Υπό επιτήρηση θα τεθούν οι αρνητές των εμβολιασμών

Ισπανία: Υπό επιτήρηση θα τεθούν οι αρνητές των εμβολιασμών
Θα διαμορφωθεί ευρωπαϊκό μητρώο με όσους αρνούνται τον εμβολιασμό ενώ δεν θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία
Στη σύσταση μητρώου, στο οποίο θα καταγράφονται όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο Covid-19 θα προχωρήσει η Ισπανία, εν μέσω της ευρύτερης μάχης που δίνουν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των αρνητών του εμβολίου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2020.
Το μητρώο θα είναι κοινό και με άλλους Ευρωπαίους εταίρους, όμως τα στοιχεία του δεν θα κοινοποιούνται δημόσια, όπως διευκρίνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας Salvador Illa, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «La Sexta».

Προσωπικά δεδομένα

Ο εμβολιασμός στην Ισπανία κατά του κορωνοϊού είναι προαιρετικός και τα στοιχεία «θα τα διαχειρισθούμε με σεβασμό προς τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων», δήλωσε ο κ. Illa.
Η Ισπανία κατέστη τη Δευτέρα (28/12) η τέταρτη χώρα της Ευρώπης με περισσότερους από 50.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν έχει εφαρμόσει αυστηρό lockdown, αντίστοιχο με τους περιορισμούς που ισχύουν τις τελευταίες εβδομάδες σε Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης