Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατά 90% έτοιμος ο αγωγός Nord Stream 2, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ

Κατά 90% έτοιμος ο αγωγός Nord Stream 2, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
Η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ότι το τμήμα του έργου στα γερμανικά ύδατα έχει ολοκληρωθεί
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να σταματήσουν την κατασκευή του Nord Stream 2, η γραμμή είναι κατά 90% έτοιμη.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία σημειώνει πρόοδο σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα Nord Stream 2 - παρά τις απειλές των αμερικανικών κυρώσεων.
Η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ότι το τμήμα του έργου στα γερμανικά ύδατα έχει ολοκληρωθεί.
Προηγουμένως, στοιχεία της Refinitiv είχαν δείξει ότι το ρωσικό πλοίο «Fortuna», το οποίο τοποθέτησε τους σωλήνες, είχε εγκαταλείψει το εργοτάξιο στη Βαλτική.
Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι Wismar ενώ έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει τις εργασίας στα ύδατα της Δανίας στα μέσα Ιανουαρίου.
Στις αρχές του μήνα, το «Fortuna» έκανε τις εργασίες στον αγωγό που θα προμηθεύει με ρωσικό αέριο τη Δυτική Ευρώπη.
Σημειώνεται πως πριν από ένα χρόνο οι εργασίες είχαν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό υπό την πίεση των ΗΠΑ.
Η γραμμή είναι κατά 90% έτοιμη.
Απομένουν περίπου 100 χιλιόμετρα.
Πρόσφατα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριξε ότι προετοιμάζει κυρώσεις και προτρέπει τους Ευρωπαίους συμμάχους και τις ιδιωτικές εταιρείες να σταματήσουν τις εργασίες για την κατασκευή του αγωγού.
Η κυβέρνηση του απερχόμενου Προέδρου Donald Trump, καθώς και βουλευτές και των δύο κομμάτων, φοβούνται ότι οι Ευρωπαίοι θα εξαρτώνται στο εξής ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden έχει επίσης επικρίνει το έργο στο παρελθόν.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ θέλουν να πουλήσουν το δικό τους φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης