Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε απόφαση του ΕΔΑΔ για την απελευθέρωση Demirtas

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε απόφαση του ΕΔΑΔ για την απελευθέρωση Demirtas
Το αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan
Δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Κούρδου πολιτικού, Selahattin Demirtaş επικαλούμενο έναν τεχνικό λόγο.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ειδήσεων Anadolu, την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε από την Τουρκία να απελευθερώσει τον Demirtas, τον πρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με την αιτιολογία ότι η φυλάκισή του παραβιάζει τα δικαιώματά του.
Το τουρκικό δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα και αποφάσισε αντ αυτού την παραμονή στη φυλακή λέγοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση στα τουρκικά της απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου.
Ο Demirtas παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς τον βαρύνουν διάφορες κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».
Το δικαστήριο της Άγκυρας ανέφερε ότι αναμένει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του διαβιβάσει επίσημη μετάφραση της απόφασης του ΕΔΑΔ.
Την ίδια στιγμή το αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan ο οποίο καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου, βλέποντας σε αυτήν μια «πολιτική» και «υποκριτική» παρέμβαση και χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτη» τον Κούρδο ηγέτη.
Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου το ΕΔΑΔ είναι ο δικαστικός βραχίονας, οι αποφάσεις αυτού του τελευταία είναι νομικά δεσμευτικές για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης