Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έλαβε έγκριση από την αρμόδια αρχή το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech

Γαλλία: Έλαβε έγκριση από την αρμόδια αρχή το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech
Ξεκίνησε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η μεταφορά των εμβολίων από τη μονάδα παραγωγής στο Βέλγιο στα κράτη-μέλη της ΕΕ
 Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας (HAS) ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2020, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών που θα λάβει χώρα στις 27 Δεκεμβρίου 2020.
«Το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα 16 ετών και άνω» ανακοίνωσε η υγειονομική αρχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Την ίδια ώρα, η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την μονάδα παραγωγής στο Πουρς του Βελγίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Κομισιόν.

Μεταφορά των εμβολίων 

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την μονάδα παραγωγής στο Πουρς του Βελγίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, άρχισε η διανομή τους στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανάρτησή της στο Twitter την οποία συνοδεύει με βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2020.
Να σημειωθεί ότι στην όλη επιχείρηση επικρατεί μυστικότητα για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης