Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategic Foundation: Θα αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία η Τουρκία του Erdogan;

Strategic Foundation: Θα αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία η Τουρκία του Erdogan;
Η Τουρκία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις περιφερειακές υποθέσεις χωρίς να αποφεύγει την άμεση στρατιωτική συμμετοχή
Υπό την προεδρία του Erdogan η Τουρκία αναδιαμορφώνεται από μια κοσμική δημοκρατία σε ένα αναδυόμενο νεο-οθωμανικό κράτος, ενισχυμένο με μια ισχυρή θρησκευτική ταυτότητα, διαπιστώνει σε ανάλυσή του το Strategic Culture Foundation.
Η Τουρκία διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις περιφερειακές υποθέσεις χωρίς να αποφεύγει την άμεση στρατιωτική συμμετοχή και τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε ολόκληρη την περιοχή.
Είναι επίσης γνωστό ότι υποστηρίζει ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία οδήγησε σε ρήξη με την Αίγυπτο και σύνταξη με το Κατάρ.
Επιπλέον, η Τουρκία αμφισβητεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία ή η Γερμανία, και στρατηγικούς εταίρους, όπως η Ρωσία.
Θα επαναβεβαιώσει η Τουρκία ως μια μεγάλη δύναμη που αποκαθιστά την προηγούμενη δόξα της ή θα καταστρέψει το αυτοκρατορικό υπερβολικό σχέδιο του κ. Erdogan;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης