Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμφωνία ύψους 356 εκατ. δολαρίων με τη Merck για πειραματική θεραπεία ασθενών με Covid-19

ΗΠΑ: Συμφωνία ύψους 356 εκατ. δολαρίων με τη Merck για πειραματική θεραπεία ασθενών με Covid-19
Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή του πειραματικού σκευάσματος MK-7110 για τη νοσοκομειακή θεραπεία βαριά νοσούντων με κορωνοϊό
Τη συμφωνία με το αμερικανικό δημόσιο για την παροχή 60.000-100.000 δόσεων της πειραματικής θεραπείας για τους ασθενείς από το κορωνοϊό με τίμημα περίπου 356 εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Merck την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2020
Η συμφωνία έχει αντικείμενο την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή του πειραματικού σκευάσματος MK-7110 της εταιρείας για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρό ή κρίσιμο COVID-19 που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η χρηματοδότηση επιτρέπει την ανάπτυξη του MK-7110, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης δραστηριοτήτων που απαιτούνται για να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και για την παράδοση των δόσεων έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Οι συμφωνίες

Η Merck δημιούργησε το «χαρτοφυλάκιο» των θεραπειών για τη νόσο του Covid-19 μέσω μιας σειράς συμφωνιών που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της φαρμακοβιομηχανίας Themis και της σύμπραξης με την Ridgeback Biotherapeutics LP.
Η εταιρεία συμφώνησε τον Νοέμβριο την εξαγορά της εταιρείας OncoImmune έναντι 425 εκατομμυρίων δολαρίων και ταυτόχρονα απέκτησε το πειραματικό σκεύασμα MK-7110.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό πρωτεϊνών πρώτης τάξης ο οποίος ταυτόχρονα ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι ρυθμιστές του ανοσοποιητικού δίνουν τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης των επιβλαβών συνεπειών μιας έντονης ανοσοαπόκρισης στο COVID-19.
Τα προσωρινά δεδομένα του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι το πειραματικό σκεύασμα, το οποίο είναι ενέσιμο, αύξησε την πιθανότητα βελτίωσης των συμπτωμάτων σε σοβαρές περιπτώσεις νόσησης από τον ιό COVID-19 και επίσης μείωσε τον κίνδυνο εκδήλωσης αναπνευστικής ανεπάρκειας και θανάτου.

Αναπτύσσει και δύο εμβόλια

Οι δόσεις του πειραματικού σκευάσματος θα διατεθούν στο αμερικανικό κοινό δωρεάν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκρίνει δύο εμβόλια για επείγουσα χρήση αυτόν τον μήνα και περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 από τη Δευτέρα, αλλά η ανάγκη αποθεραπείας εκείνων που ήδη νοσηλεύονται παραμένει υψηλή.
Η Merck αναπτύσσει επίσης δύο εμβόλια που βρίσκονται ακόμη σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.
Συνεργάζεται, επιπλέον, με την εταιρεία Ridgeback για την ανάπτυξη ενός θεραπευτικού πρωτοκόλλου κατά των ιών που ονομάζεται molnupiravir.

www.bankingnews.gr



 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης