Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Πρόεδρος Ιράν) για Trump: Είναι τρελός, θα έχει το τέλος του Saddam Hussein

Rouhani (Πρόεδρος Ιράν) για Trump: Είναι τρελός, θα έχει το τέλος του Saddam Hussein
Ο Saddam εκτελέστηκε για τα εγκλήματά του… Και η μοίρα του Trump δεν πρόκειται να είναι πολύ καλύτερη, δήλωσε ο Hassan Rouhani
Ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani συνέκρινε με σημερινές (23/12) του δηλώσεις τον Αμερικανό ομόλογό του με τον εκλιπόντα Ιρακινό δικτάτορα Saddam Hussein
«Στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν, χρειάστηκε δύο φορές να αντιμετωπίσουμε δύο τρελούς… τον Trump και τονSaddam Hussein», δήλωσε ο Rouhani.
Ο ένας ενέπλεξε το Ιράν σε ένα στρατιωτικό πόλεμο (1980-88), ο άλλος σε έναν οικονομικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην κρατική τηλεόραση.
«Ο Saddam εκτελέστηκε για τα εγκλήματά του… Και η μοίρα του Trump δεν πρόκειται να είναι πολύ καλύτερη», δήλωσε ο Hassan Rouhani, προσθέτοντας πως στο τέλος, το Ιράν βγήκε νικηφόρο και στους δύο πολέμους.
Ο Hussein δεν κατόρθωσε να καταλάβει το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, ούτε ο Τραμπ μπόρεσε επίσης να επιβάλει τα σχέδιά του για αλλαγή καθεστώτος, πρόσθεσε
Λόγω του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ, η Ισλαμική Δημοκρατία χρειάστηκε χρόνια για να ανοικοδομήσει τις παραμεθόριες επαρχίες της, αλλά οι κυρώσεις που επέβαλε ο Trump ήταν ακόμη χειρότερες, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με την Τεχεράνη, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιβληθεί περισσότερες από 1.500 κυρώσεις, που βύθισαν το Ιράν στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία του.
Ωστόσο, ο Hassan Rouhani εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάδοχος του Trump, Joe Biden, θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία της Βιέννης από την οποία η Ουάσινγκτον, υπό την κυβέρνηση Trump, αποχώρησε μονομερώς το 2018 και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα άρει τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης