Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στα προάστια των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ

Αυστραλία - κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στα προάστια των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ
Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23/12 το αυστηρό lockdown στην περιοχή των προαστίων των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ

Σε αυστηρό lockdown τέθηκαν από το Σάββατο 19/12 έως τις 23/12  περίπου 250.000 άνθρωποι στα προάστια των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού από εστία που εντοπίστηκε στην πόλη.
Το lockdown στην περιοχή των προαστίων των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ προβλέπει ότι οι κάτοικοί της θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνον για 4 βασικούς λόγους που είναι οι εξής: να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, για θέματα υγείας ή για να επισκεφθούν έναν απομονωμένο συγγενή.
Οι μεγάλες δημόσιες εγκαταστάσεις στην περιοχή, όπως πισίνες, οργανωμένες παραλίες και παιδικές χαρές, έχουν κλείσει, ενώ απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας.
Επίσης, πολλά εστιατόρια, καφέ και 14 ξενοδοχεία στην περιοχή έκλεισαν οικειοθελώς αυτό το σαββατοκύριακο.
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στα βόρεια παράκτια προάστια του Σίδνεϊ, όπου και εφαρμόζεται το  αυστηρό lockdown έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23/12, ανέρχονται σε 39, με δύο επιπρόσθετες περιπτώσεις να τελούν ακόμη υπό διερεύνηση.
Ήδη, οι αρχές έχουν εντοπίσει δύο κλαμπ στην παραλία Άβαλον ως αρχικές τοποθεσίες μετάδοσης όσον αφορά τη συρροή κρουσμάτων και έχουν υποδείξει πάνω από 30 πιθανούς δευτερεύοντες τόπους μετάδοσης, οι οποίοι εκτείνονται ως τις παραλίες Μπόντι και Κρονούλα στα ανατολικά και νότια της πόλης.
Πάντως, οι αρχές θα ανακοινώσουν την Κυριακή 20/12 εάν περαιτέρω περιορισμοί θα επιβληθούν και στο υπόλοιπο Σίδνεϊ, την πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας της COVID-19 χάρη στο κλείσιμο των διεθνών συνόρων, σε lockdown, στην υποβολή του πληθυσμού σε ευρεία κλίμακα σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό και στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Συνολικά έχει καταγράψει περίπου 28.128 κρούσματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης