Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημιουργεί νέες συμμαχίες στα Media o Aλέξης Τσίπρας – Φλερτ με διευθυντή εφημερίδας, ψάχνει για δίαυλο επικοινωνίας με Σαββίδη

Δημιουργεί νέες συμμαχίες στα Media o Aλέξης Τσίπρας – Φλερτ με διευθυντή εφημερίδας, ψάχνει για δίαυλο επικοινωνίας με Σαββίδη
Στο ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται σε μία νέα στρατηγική συμμαχιών με το μιντιακό σύστημα για να διορθώσουν την εικόνα του κόμματος και του Προέδρου
Oι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έφεραν ξανά κατήφεια στην Κουμουνδούρου καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά συνέτειναν σε 2 βασικές παραδοχές:
Πρώτον, ότι τελικά η ιστορία της βίλας Τσίπρα στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για τον ενοχικό τρόπο που την χειρίστηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό στρατόπεδο κλυδωνιζόταν από τους 100 νεκρούς την ημέρα, το lockdown και την γκρίνια για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για 1,5 μήνα.
Δεύτερον, το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα δεν στάθηκε ικανό να κερδίσει μία στρωμένη υπέρ τους κατάσταση (πανδημία, ελληνοτουρκικά,  lockdown) και ένα «ασήμαντο» ζήτημα (βίλα στο Σούνιο) κυριάρχησε στην δημοσιότητα «πληγώνοντας» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και το κυριότερο:
Η μόνη υπερασπίστρια που βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Έλενα Ακρίτα και ο υπόλοιπος δημοσιογραφικός κόσμος από αρνητικός μέχρι αμέτοχος.
«Καλή η Ακρίτα αλλά χρειάζεται και κάποιος να αντιλαμβάνεται και οικονομία» είναι το νόημα των σκέψεων του Α.Τσίπα.

Ο διευθυντής εφημερίδας με οικονομική κατάρτιση


Πλέον, στο ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται σε μία νέα στρατηγική συμμαχιών με το μιντιακό σύστημα για να διορθώσουν την εικόνα του κόμματος και του Προέδρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα το γραφείο Τσίπρα και ο ίδιος ο Αλέξης έχουν συχνή επικοινωνία με διευθυντή μεγάλης εφημερίδας με άριστη οικονομική κατάρτιση και σχέσεις με το επιχειρηματικό κατεστημένο.
Οι επαφές αυτές είχαν αρχίσει εδώ και χρόνια, αλλά στην πορεία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μόνο μία καλή επικοινωνία και όχι σύμπλευση.
Πλέον, αυτή η σχέση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο σε βαθμό που κάποιοι να θεωρούν ότι ο διευθυντής θα κατέβει στο Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ισχύει το φλερτ και γίνει γάμος, ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκτήσει μία ισχυρή συμμαχία και έναν πολύ καλό συνεργάτη. Καρτερός, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος φαίνεται να μην μπορούν να χαράξουν μία σωστή στρατηγική και λείπει και η δημοσιογραφική κατάρτιση.

Ψάχνει επαφές με Ιβάν Σαββίδη


Πέραν, όμως, από την παραπάνω κυοφορούμενη μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει να βρει δίαυλο επικοινωνίας με το συγκρότημα του Ιβάν Σαββίδη. 
Πριν λίγο καιρό, όπως είχαμε γράψει, ο κ. Σαββίδης αποφάσισε να εντάξει στο ΔΣ του Οpen ΤV τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη ο οποίος θεωρείται πολέμιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η επιλογή του νέου συνεργάτη δείχνει ότι ο Ιβάν θέλει να ασκήσει μεγαλύτερη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Οι λόγοι πολλοί.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πιο στενές σχέσεις με τους υπόλοιπους καναλάρχες-επιχειρηματίες (Μαρινάκης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Αλαφούζος) και ο ίδιος έχει συμφέροντα και σε άλλες δραστηριότητες/επενδύσεις που ασκεί. Ανάμεσα σε αυτό το τοπίο θέλει να εισχωρήσει και ο Αλέξης Τσίπρας και να επανασυστήσει την παλιά συμμαχία που είχε με τον ελληνοπόντιο επιχειρηματία. Σημειωτέων, ο Ιβάν με τη νέα συνεργασία θα έχει λόγο και στις εφημερίδες Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Εστία, Εσπρέσο), οι οποίες μέχρι τώρα δεν ήταν και τόσο φιλικές με τον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό και άλλα. Άραγε θα μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να κλιμακώσει την αντιπολιτευτική πορεία του συγκροτήματος υπέρ του;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης