Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο ενισχύσεων ύψους 17 δισ. δολ. στις αεροπορικές εταιρείες

ΗΠΑ: Νέο πακέτο ενισχύσεων ύψους 17 δισ. δολ. στις αεροπορικές εταιρείες
Οι ενισχύσεις αυτές αναμένεται να περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων 900 δισ. δολ. που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στη Γερουσία
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να λάβουν τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων με βάση το οποίο να αναμένεται να λάβουν επιπλέον 17 δισ. δολάρια για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.
Στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας ύψους 900 δισ. δολ. το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση θα διατεθούν 17 δισ. δολάρια σε αεροπορικές εταιρείες.
Η ενίσχυση αυτή θα τους επιτρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους περισσότεροι από 32.000 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή από τον Οκτώβριο.
Να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες στον προηγούμενο γύρο ενισχύσεων που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου έλαβαν 25 δισ. δολάρια.

Αναστολές εργασίας


Οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες αναδρομικά τις αμοιβές του την 1η Δεκεμβρίου και οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ξαναρχίσουν να πετούν σε ορισμένες διαδρομές που σταμάτησαν να λειτουργούν μετά τη λήξη του πακέτου των ενισχύσεων, σύμφωνα με τους βοηθούς του Κογκρέσου σχετικά με τις συνομιλίες στο Reuters.
Οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου ως προϋπόθεση των ενισχύσεων που θα λάβουν.
Τον Οκτώβριο, η American Airlines έθεσε σε αναστολή 19.000 υπαλλήλους, ενώ η United Airlines 13.000 υπαλλήλους αντίστοιχα.

Πτήσεις και επιβάτες

Η American Airlines ανέστειλε πτήσεις προς ορισμένα μικρότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.
Στις 9 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των επιβατών στα αεροδρόμια των ΗΠΑ μειώθηκε σε 501.513, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 4 Ιουλίου καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα του Covid-19.
Το νέο πρόγραμμα βοήθειας όπως και το παλαιότερο θα απαιτεί από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν το 30% των επιδοτήσεων για την καταβολή της μισθοδοσίας και να συμμετάσχει το δημόσιο σε αυτές μέσω warrants.
Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ χάνουν ρευστότητα 180 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, ενώ ο όγκος της επιβατικής κίνησης μειώθηκε κατά 70% και οι ακυρώσεις αυξάνονται, σύμφωνα με την ένωση αεροπορικών εταιρειών Airlines for America

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης