Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Νέα πρόταση για επέκταση της συνθήκης START κατά ένα έτος

Putin (Ρωσία): Νέα πρόταση για επέκταση της συνθήκης START κατά ένα έτος
H προηγούμενη πρόταση του Ρώσου στις προέδρου που έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2020 απορρίφθηκε την ίδια ημέρα από την κυβέρνηση Trump
Την επέκταση κατά ένα έτος της συνθήκης για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών New START πρότεινε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
H συμφωνία New START που υπογράφηκε το 2010, περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών, πυραυλικών συστημάτων και βομβαρδιστικών που μπορούν να αναπτύξουν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Να σημειωθεί ότι ο Putin είχε προτείνει επίσης στις 16 Οκτωβρίου 2020 στην κυβέρνηση Trump την επέκταση της εν λόγω συμφωνίας κατά ένα έτος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έχει εκπληρώσει τον σκοπό της χωρίς να προκύψουν προβλήματα και σημειώνει πως θα ήταν λυπηρό να λυθεί, χωρίς να υπάρξει μία νέα.
Ζήτησε τότε από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Sergei Lavrov, να διατυπώσει τις ρωσικές θέσεις επί του ζητήματος, να τις παρουσιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιχειρήσει να λάβει, το συντομότερο δυνατόν, μία απάντηση από την άλλη πλευρά.

Η απόρριψη από τις ΗΠΑ

Η πρόταση του Ρώσου προέδρου Putin για μια «χωρίς όρους, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους» παράταση της συνθήκης New START για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών όπλων «είναι καταδικασμένη να αποτύχει», δήλωσε ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Robert O'Brien.
«Η πρόταση του Putin σήμερα για επέκταση τη συνθήκης New START χωρίς το πάγωμα πυρηνικών κεφαλών είναι καταδικασμένη να αποτύχει», δήλωσε ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την πρόταση του Ρώσου ηγέτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης