Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Πολωνία εκτιμά ότι θα χορηγεί 3,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου μηνιαία – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ολλανδία και Ιαπωνία

Κορωνοϊός: Η Πολωνία εκτιμά ότι θα χορηγεί 3,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου μηνιαία – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ολλανδία και Ιαπωνία
Την Κυριακή 13/12 μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης συναντώνται για να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων
Η Πολωνία θα είναι σε θέση να χορηγεί κάθε μήνα 3,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονωϊού, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Για «3,4 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, 3,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μπορούν να χορηγούνται σύμφωνα με τις αιτήσεις που λάβαμε», έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Michał Dworczyk και πρόσθεσε ότι 8.319 ομάδες εμβολιασμού έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Ο ίδιος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν περί τα 8.000 κέντρα εμβολιασμού στην Πολωνία.
Στο μεταξύ, μειώθηκε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην μεγαλύτερη αναδυόμενη οικονομία της Ευρώπης, μετά την έκρηξη που παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο και στις αρχές Νοεμβρίου, όμως ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός και υπερβαίνει συστηματικά τους 500.
Συνολικά η Πολωνία, μια χώρα περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περίπου 1,13 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 22.676 θανάτους από τη νόσο.

Ολλανδία: Με ταχύτερο ρυθμό η αύξηση των κρουσμάτων - Υπό εξέταση η επιβολή αυστηρότερων μέτρων

Αυξήθηκε κατά 9.000 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στη χώρα η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Πλέον, με τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα,  ο συνολικός αριθμός από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασε τα 600.000 και ο αριθμός των θανάτων τους 10.000.
Στο μεταξύ, την Κυριακή 13/12 μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης συναντώνται για να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Ιαπωνία: Πάνω από 3 χιλ. ημερήσια τα κρούσματα  για πρώτη φορά

Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε η Ιαπωνία για πρώτη φορά,  όπως  μετέδωσε ο δημόσιος σταθμός NHK καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται τον χειμώνα.
Έτσι, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 3.041, ενώ το Τόκιο, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε 621 νέα κρούσματα.
Συνολικά στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί πάνω από 178 χιλιάδες κρούσματα και περίπου 2.588 άνθρωποι έχουν πεθάνει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης