Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταμπουλίδης: Για καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα δωρεάν τα μηνύματα για click away

Σταμπουλίδης: Για καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα δωρεάν τα μηνύματα για click away
Δωρεάν μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis θα είναι το μήνυμα που θα πρέπει να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη για την παραγγελία
Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για όσους καταστηματάρχες δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν την μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα, στην οποία επίσης οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν , πέραν των τιμών προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων.
Αναφορικά με τα μηνύματα για τους εμπόρους χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου.
Έτσι, θα στέλνει τόσο ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, όσο και ο έμπορος, στη συνέχεια θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει.
Πάντως, θα είναι δωρεάν μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη.
Σχετικά με τις μετακινήσεις, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι για την παραλαβή της παραγγελίας θα πρέπει ο καταναλωτής να κινείται εντός της ίδιας περιφέρειας.
Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι «ανοίγουν μόνο βιβλιοπωλεία, όχι χαρτοπωλεία.
Θα πωλούνται από κοντά μόνο βιβλία, αν θέλουμε κάτι άλλο το παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά».
Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεων μανικιούρ-πεντικιούρ, σημείωσε πως «τα εξετάζουμε όλα. Θα δούμε πώς θα κινηθεί η εβδομάδα και αν θα μας επιτραπεί να πάρουμε αποφάσεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης