Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο McConnell (Γερουσία) απορρίπτει εκ νέου τη διακομματική πρόταση των 908 δισ. δολ για την τόνωση της οικονομίας

ΗΠΑ: Ο McConnell (Γερουσία) απορρίπτει εκ νέου τη διακομματική πρόταση των 908 δισ. δολ για την τόνωση της οικονομίας
Η Βουλή των Αντιπροσώπων μετέθεσε για την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις
Λίγα σημάδια προόδου προς μία συμφωνία για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας καταγράφηκαν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο, εξαιτίας της μεγάλης δυστοκίας στη συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, κινδυνεύει να αφήσει εκατομμύρια φτωχούς Αμερικανούς δίχως καμία στήριξη, όπως μετέδωσε το CNBC..
Μετά από ψηφοφορίες την Πέμπτη (10/12), ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Steny Hoyer (Δημοκρατικοί), δήλωσε ότι το σώμα θα αναβάλει έως την Τρίτη (15/12) τη συζήτηση για συμφωνία όσον αφορά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από την πανδημία και το νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς συνεργάτες του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell, ενημέρωσαν ότι δεν υποστηρίζει τη διακομματική πρόταση ύψους 908 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το NBCNews.

Η αποκάλυψη του Politico

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς συνεργάτες του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell, ενημέρωσαν ότι δεν υποστηρίζει τη διακομματική πρόταση ύψους 908 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το NBC News.
Το Politico σε ρεπορτάζ του (9/12) κατέγραψε το σχέδιο του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών να μην προχωρήσει η διακομματική πρόταση για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Μέλη του Κογκρέσου, από την άλλη, τονίζουν την κρισιμότητα της έγκρισης του πακέτου μέτρων τις επόμενες ημέρες ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο περίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανοί τις επόμενες μέρες να χάσουν επιδόματα ανεργίας που λαμβάνουν είτε να υποστούν εξώσεις.

Πολιτικό αδιέξοδο

Παρά τις έντονες διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας, τα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων δεν έχουν ακόμη επιλύσει διαφορές που έχουν οδηγήσει σε μήνες αδιεξόδων συνομιλιών ως προς το πώς θα ανταποκριθούν στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης και της κρίσης στην οικονομία που έχει λάβει ιστορικές διαστάσεις.
Παραμένει ασαφές ακόμη τι είδους πακέτο μέτρων θα μπορούσε να συγκεντρώσει την υποστήριξη τόσο της Γερουσίας που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Τα επίδικα θέματα

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 οι Δημοκρατικοί ενέκριναν ξανά το διακομματικό πακέτο στήριξης της οικονομίας των 908 δισ. δολ.
Αυτές οι συζητήσεις, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη αποφέρει συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, καθώς οριστικοποιούνται οι διατάξεις που σχετίζονται με την παροχή ενισχύσεων στις πολιτείες και τις περιφέρειες καθώς και την νομική ασυλία έναντι αστικής ευθύνης στις επιχειρήσεις τις οποίες υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί.
Σύμφωνα με το NBC News υπήρξε συμφωνία την Πέμπτη αργά (10/12) σχετικά με την ενίσχυση ύψους 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πολιτειακές και περιφερειακές αρχές, αλλά δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της ασυλίας των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης