Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μιχάλης Πλιάκος, δήμαρχος Ζίτσας: Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία, με αιχμή την οινοποιία

tags :
Μιχάλης Πλιάκος, δήμαρχος Ζίτσας: Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία, με αιχμή την οινοποιία
Στον δήμο Ζίτσας εδρεύει ο μοναδικός Πανηπειρωτικός Σύλλογος αρωματικών φυτών και βοτάνων
Για τον δήμο Ζίτσας, έναν ημι-αγροτικό δήμο χάρη στην αμπελουργική του ζώνη, και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Μιχάλης Πλιάκος, δήμαρχος Ζίτσας.
«Έχουμε την τύχη να εδρεύει πλέον στον δήμο μας ο μοναδικός Πανηπειρωτικός Σύλλογος αρωματικών φυτών και βοτάνων. Αυτό μας οδήγησε κι εμείς να αγαπήσουμε αυτή τη δραστηριότητα και να τη βοηθήσουμε ποικιλοτρόπως. Ο σύλλογος έχει πλέον πάνω από 30 μέλη, με πολλά στρέμματα καλλιέργειες που αφορούν και αρωματικά και βότανα. Έχουν από τσάι, ρίγανη, φασκόμηλο και ιδιαίτερες καλλιέργειες, όπως αρώνια. Είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε, αλλά τώρα τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας ως σούπερ τροφές και νομίζω ότι είναι ένας κλάδος ο οποίος θα είναι δυναμικά αναπτυσσόμενος», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Πλιάκος.
«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε το πρώτο πρόγραμμα Interreg, Ελλάδα-Αλβανία, που έχουμε εντάξει ένα πρόγραμμα για το κρασί που για τον δήμο Ζίτσας είναι περίπου στα 200.000 ευρώ», τονίζει ο δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει: «Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον Καλαμά. Έχουν αρχίσει κάποιες ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν rafting, canoe kayak και όλο αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να δείξουμε τους νερόμυλους, τα γεφύρια τα πέτρινα, που δεν είναι πολλά στον αριθμό, αλλά είναι μοναδικής τεχνοτροπίας και κατασκευής».
«Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα να είμαστε αγροκτηνοτροφικός δήμος, οπότε τα εδέσματα εδώ έχουν να κάνουν με κρέας και πουλερικά. Ό,τι έχει σχέση με την πτηνοτροφία πανελληνίως, ίσως το 60%-70% βρίσκεται στον δήμο μας. Είναι πολύ δυναμική η πτηνοτροφία και η κτηνοτροφία στον δήμο μας», καταλήγει ο Μιχάλης Πλιάκος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88447

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης