Διεθνή

Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το κρυπτονόμισμα Diem το 2021

Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το κρυπτονόμισμα Diem το 2021
Στην Facebook θα πρέπει να δοθεί το τεκμήριο της αθωότητας από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο σχέδιο να ξεκινήσει το κρυπτονόμισμα της και το ψηφιακό της πορτοφόλι
Στην Facebook θα πρέπει να δοθεί το τεκμήριο της αθωότητας από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο σχέδιο να ξεκινήσει το κρυπτονόμισμα της και το ψηφιακό της πορτοφόλι, ανέφερε ο επικεφαλής του βραχίονα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας.
Ο David Marcus, επικεφαλής της Facebook Financial, γνωστής και ως F2,  ελπίζει ότι τόσο το κρυπτονόμισμα, που θα ονομάζεται Diem, όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi θα κυκλοφορήσουν το 2021.
"Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συμμετέχουμε με Novi και Diem στις μεγάλες αλλαγές του 2021, ανάλογα και με τις ρυθμιστικές εγκρίσεις όπου χρειάζεται να τις λάβουμε", δήλωσε ο Marcus στο Φεστιβάλ FinTech της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτημα για τις μεγαλύτερες αλλαγές στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το επόμενο έτος.
Το project της Facebook για κρυπτονόμισμα είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα από όταν ανακοινώθηκε πέρυσι, αντιμετωπίζοντας έντονη κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές αλλά και ένα rebrand.
Αρχικά το νόμισμα ονομαζόταν Libra και είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε η διαχείρισή του να γίνεται από μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία πολλών εταιρειών, γνωστή ως Libra Association.
Η Facebook σχεδίαζε να να ξεκινήσει ένα πορτοφόλι, ονόματι Calibra, που θα επέτρεπε στους χρήστες να στέλνουν κρυπτονομίσματα ο ένας στον άλλον.
Κάθε νόμισμα Libra υποτίθεται θα υποστηριζόταν αρχικά από ένα καλάθι νομισμάτων.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες για πολλά ζητήματα, από τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει το Libra στην οικονομική σταθερότητα έως το απόρρητο των δεδομένων και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Τον Απρίλιο, η Libra Association οπισθοχώρησε στα σχέδιά της και είπε ότι θα προσφέρει σταθερά νομίσματα που θα υποστηρίζονται από ένα εθνικό νόμισμα, αντί για ένα μοναδικό κρυπτονόμισμα που θα υποστηρίζεται από πολλά εθνικά νομίσματα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Libra Association άλλαξε το όνομά της σε Diem Association.
Νωρίτερα φέτος, το Facebook μετονόμασε το ψηφιακό του πορτοφόλι σε Calibra από Novi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης