Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar (Κατεχόμενα): Μας ανήκει το Βαρώσι - Έχουμε έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας περιουσιών

tags :
Tatar (Κατεχόμενα): Μας ανήκει το Βαρώσι - Έχουμε έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας περιουσιών
H πολιτική στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου δεν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Ε.Tatar
Για έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας βακούφικων περιουσιών που αφορούν το Βαρώσι και βρέθηκαν στα αρχεία του «τμήματος βακουφίων» (Ίδρυμα Τουρκοκυπριακών Θρησκευτικών Υποθέσεων) μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ersin Tatar κατά την συνάντηση που είχε σήμερα 8 Δεκεμβρίου με τον «πρόεδρο», Mustafa Giokmen και τα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου» του «τμήματος».
Σύμφωνα με το Sigmalive, ανακοίνωση του γραφείου του κ. Tatar γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι η πολιτική τους στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου δεν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή κοινότητα και αυτή θα εφαρμοστεί μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο, με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα των βακουφίων.
Ευχαρίστησε το «τμήμα βακουφίων» για την εργασία που έχει κάνει όσο αφορά το θέμα του Βαρωσίου αλλά και γενικά για το έργο του.
Ο κ. Gokmen δήλωσε ότι στηρίζουν τον κ. Tatar και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε ο Mehmet Siucru Tantogan, πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου της Τουρκίας, 71 ετών, που στις 15 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στο Βαρώσι είχε πέσει σε κενό δύο μέτρων μπροστά από το ξενοδοχείο Λόρδος και είχε τραυματιστεί σοβαρά.
Ο Tantogan είχε αρχικά νοσηλευτεί στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Τουρκία για να συνεχίσει εκεί την θεραπεία του.
Στην είδηση που μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο 71χρονος σήμερα βετεράνος, που είχε πολεμήσει και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είχε σπάσει κατά την πτώση την γνάθο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης