Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Ο Frontex υποστηρίζει τις «απάνθρωπες πρακτικές» της Ελλάδας

Τουρκία: Ο Frontex υποστηρίζει τις «απάνθρωπες πρακτικές» της Ελλάδας
Τουρκικά ΜΜΕ κατά της Ελλάδας: Αφήνουν αιτούντες άσυλο να πεθάνουν στο Αιγαίο
Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος παρότρυνε τη Δευτέρα 7/12 τα θεσμικά όργανα της χώρας του να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τον ευρωπαϊκό οργανισμό ελέγχου των συνόρων (Frontex) για την υποστήριξή του στις φερόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Ismail Catakli έγραψε στο Twitter κατηγορώντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, επίσης γνωστός ως Frontex, ότι όχι μόνο παραμένει σιωπηλός, καθώς η Ελλάδα σπρώχνει τακτικά τους μετανάστες πίσω στα τουρκικά ύδατα αλλά και  ότι ενεργά συνηγορεί στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στις απάνθρωπες πρακτικές της Ελλάδας.
"Ο Frontex όχι μόνο παραμένει σιωπηλός, αλλά υποστηρίζει ενεργά τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των απάνθρωπων πρακτικών της Ελλάδας.
"Τα θεσμικά μας όργανα ενθαρρύνονται να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με αυτό τον Οργανισμό, το οποίο έχασε τη διεθνή αξιοπιστία του", πρόσθεσε ο Catakli.
Οι τοποθετήσεις του γίνονται μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

Τουρκικά ΜΜΕ κατά της Ελλάδας: Αφήνουν αιτούντες άσυλο να πεθάνουν στο Αιγαίο

Τα πυρά τους εναντίον της χώρας μας αυτή τη φορά για ένα περιστατικό με μετανάστες στο Αιγαίο, εξαπολύουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, δημοσίευσαν τη Δευτέρα 7/12 ένα βίντεο που απεικονίζει την ελληνική ακτοφυλακή να αφήνει βάρκα με αιτούντες άσυλο, εγκλωβισμένους στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το Anadolu, οι αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν από την ακτοφυλακή της χώρας μας, ανατολικά της Λέρου και έπειτα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μπήκαν σε μια βάρκα από καουτσούκ και έμειναν μόνοι τους στην ανοιχτή θάλασσα, με την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας «να τους σώζει από βέβαιο θάνατο».
Και το TRT στο ίδιο μήκος κύματος σημειώνει πως η ελληνική ακτοφυλακή εγκατέλειψε τους μετανάστες «αφήνοντάς τους να πεθάνουν», ενώ το εν λόγω περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο.
Παράλληλα, δεν αποφεύγουν να επισημάνουν πως η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια Σύριους, καθιστώντας την ως:
«Η μεγαλύτερη χώρα φιλοξενίας προσφύγων στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης