Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Κανένας εφησυχασμός – Αν ανακάμψει ο κορωνοϊός, που θα πάνε οι ασθενείς; - Δεν υπάρχουν κλίνες

Σύψας: Κανένας εφησυχασμός – Αν ανακάμψει ο κορωνοϊός, που θα πάνε οι ασθενείς; - Δεν υπάρχουν κλίνες
Τα μέτρα απέδωσαν πολύ αργά λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού υποστήριξε ο κ.Σύψας
Να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού με το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας ζήτησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος διερωτήθηκε που θα πάνε οι ασθενείς, εάν επανακάμψει ο ιός.
«Δεν υπάρχουν κρεβάτια, υπάρχει κίνδυνος να μη λαμβάνουν υπηρεσίες οι ασθενείς.
Τα μέτρα απέδωσαν πολύ αργά λόγω της μεγάλης διασποράς και για αυτό δεν βλέπουμε ακόμη κάμψη διασωληνωμένων» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Σύψας, ο οποίος ερωτηθείς για τις εισηγήσεις της επιτροπής σχετικά με την άρση των μέτρων, ανέφερε ότι «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, γιατί δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας».
«Φανταστείτε τι θα γίνει στην Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα.
Θα γίνει εστία υπερμετάδοσης», τόνισε ο κ.Σύψας, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές, καθώς «ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη και θα είναι άσχημο».
«Στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε μέρες.
Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας.
Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την άνοιξη» τόνισε ο κ.Σύψας, σημειώνοντας ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες, δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%».
Παράλληλα τόνισε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα του εμβολιασμού, καθώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει, αφού ο «ο κόσμος είναι δύσπιστος».
«Για παράδειγμα το 30% του προσωπικού στο δικό μου νοσοκομείο δεν έχει εμβολιαστεί για τη γρίπη», ανέφερε ο κ.Σύψας, τονίζοντας ότι «αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει έγκριση να ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές».
«Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιανουαρίου.
Θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο.
Χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα» είπε ο κ.Σύψας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης