Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σχέδιο εμβολιασμού στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς και τον Πιερρακάκη

Το σχέδιο εμβολιασμού στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς και τον Πιερρακάκη
Η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που αναμένεται εντός του Ιανουαρίου
H προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων που αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας εντός του Ιανουαρίου του 2021,  βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που διεξήχθη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκης.
Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε ως αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προτεραιοποίηση , αλλά και στον τρόπο που οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.
Image
«Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας  επίσης ότι στο διάστημα αυτό το Υπουργείο Υγείας πρέπει να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, καθώς  η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά χαλάρωση.
Image
Ακόμη, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου, ενώ επισημάνθηκε ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας.
Image
Η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση , έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θ. Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γ. Μυλωνάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μ. Μπεκίρης.
 
www.bankingnews.gr
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης