Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Δεν είναι σίγουρο εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού

Bourla (Pfizer): Δεν είναι σίγουρο εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού
Η φαρμακευτική εταιρεία, Pfizer «δεν είναι σίγουρη εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί»
Το ότι πρέπει να εξεταστεί το αν κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί ακόμα να μεταδώσει τον ιό ανέφερε ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, A. Bourla σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε αμερικανικό δίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Holt η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».
Στην χθεσινή (3/12) πρεμιέρα της εκπομπής, υπό τον τίτλο:
«Αγώνας για ένα εμβόλιο», ο Αμερικανός δημοσιογράφος απηύθυνε ερωτήσεις στον A. Bourla αλλά και σε άλλους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου.

Οι ερωτήσεις

Στη λίστα με τις ερωτήσεις προς τον A. Bourla έκανε αίσθηση η ακόλουθη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill»:
«Παρόλο που θα έχω εμβολιαστεί, μπορώ να μεταφέρω τον ιό σε άλλους ανθρώπους;»
«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.
Δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτό με βάση αυτά που ξέρουμε», απάντησε ο CEO της Pfizer.
Τον Νοέμβριο 2020, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» ανακοίνωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο είχε αποδειχθεί περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου COVID-19 και υπέβαλε αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer με τον πρώτο γύρο των εμβολιασμών να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης