Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Αισιοδοξώ για την οικονομία των ΗΠΑ - Πολλά τα εμπόδια για τον Biden...

Krugman: Αισιοδοξώ για την οικονομία των ΗΠΑ - Πολλά τα εμπόδια για τον Biden...
Ο Biden πρέπει να αντιμετωπίσει όσους αμφισβητούν τη νομιμότητά του, είπε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Paul Krugman
Αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους δώδεκα μήνες, με την ανάληψη καθηκόντων από την κυβέρνηση Biden στις 20 Ιανουαρίου, δήλωσε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Paul Krugman, επισημαίνοντας πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις.
«Όταν αναλάβει ο Joe Biden, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.
Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσπαθήσει να κυβερνήσει έχοντας απέναντί του μια αντιπολίτευση η οποία αρνείται να αποδεχθεί τη νομιμότητά του.
Και όχι, οι Δημοκρατικοί, σε γενικές γραμμές, δεν ισχυρίστηκαν ότι ο Donald Trump ήταν παράνομος, απλώς ότι ήταν ανίκανος και επικίνδυνος» είπε ο Paul Krugman.
Φυσικά, από ό,τι φαίνεται, ο Krugman μεροληπτεί, καθώς μάλλον «ξέχασε» την παρ’ ολίγον παραπομπή του προέδρου (impeachment) λόγω της φημολογούμενης σχέσης του με ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι υποτίθεται πως αναμειγνύονταν και καθόριζαν την αμερικανική πολιτική.
Υπενθυμίζεται πως 70 δημοκρατικοί βουλευτές αρνήθηκαν να παραστούν κατά την ημέρα ανάληψης της προεδρίας, επικαλούμενοι τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
«Υπήρξε εκλογική νοθεία το 2004 όσο και το 2000» έγραψε τον Αύγουστο του 2005.
Κατά τ’ άλλα, ο Krugman επεσήμανε πως πρέπει να υπερπηδηθεί το εμπόδιο της ανεργίας, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που εστιάζει στις υπηρεσίες.
Επίσης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα του νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης