Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρευνες και λουκέτο σε 76 τζαμιά λόγω υποψιών για προαγωγή του ισλαμικού ριζοσπαστισμού

Γαλλία: Έρευνες και λουκέτο σε 76 τζαμιά λόγω υποψιών για προαγωγή του ισλαμικού ριζοσπαστισμού
Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας, αυτοί οι τόποι λατρείας θα κλείσουν δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin
Την ανακοίνωση ότι 76 τζαμιά θα «ελεγχθούν» από τις αρχές στο πλαίσιο «μιας μαζικής και άνευ προηγουμένου δράσης κατά του (ισλαμικού) αυτονομισμού» και ότι είναι πολύ πιθανόν οι αρχές να αποφασίσουν το κλείσιμο τους πραγματοποίησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin στο πλαίσιο συνεδρίασης επιτροπής του γαλλικού κοινοβουλίου στις 2 Δεμεμβρίου 2020.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο Darmanin περιέγραψε ττου στόχου των ελέγχων ως «76 τόπους λατρείας που είναι ύποπτοι για ριζοσπαστικοποίηση ή αυτονομισμό (σ.σ. είναι περιγραφή της άρνησης για θρησκευτικούς λόγους ενσωμάτωσης στο δυτικό πολιτισμικό κανόνα, όπως έχει περιγράψει ο πρόεδρος E. Macron) , σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας».
Ο Darmanin πρόκειται να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές την Πέμπτη (3/12) για να δώσει οδηγίες όσον αφορά την πραγματοποίηση των ελέγχων.

Ο στόχος των ερευνών

Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί ιμάμηδες που έχουν ήδη επισημανθεί σε βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, η προέλευση της χρηματοδότησης των θρησκευτικών ιδρυμάτων και τα «σχολεία του Κορανίου», τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση κρατούν τα παιδιά εκτός του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
«Υπάρχουν 2.600 μουσουλμανικοί τόποι λατρείας [στη Γαλλία], οπότε 76 από τους 2.600 απέχει πολύ από ένα γενικευμένο ρεύμα ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης που ακούμε μερικές φορές», είπε.
«Ορισμένοι τόποι λατρείας όμως προφανώς κάνουν αντιδημοκρατική προπαγάνδα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας σχετικά τη διάδοση του αντισημιτισμού ή την αντίθεση στην ισότητα των φύλων.
«Εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας, θα ζητήσω το κλείσιμό τους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης