Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα με ψεύτικες επεκτάσεις του Edge

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα με ψεύτικες επεκτάσεις του Edge
Η πραγματική επέκταση Windscribe περιμένει ακόμη στην ουρά για έλεγχο από την Microsoft
Η Microsoft αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με ψεύτικες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης Edge που φιλοξενούνται στο store της εταιρείας.
Μετά την αφαίρεση πολλών fake και επικίνδυνων επεκτάσεων την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft έπρεπε και πάλι να αφαιρέσει μια ψεύτικη επέκταση.
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι αρκετές ψεύτικες επεκτάσεις αφαιρέθηκαν από τη Microsoft.
Είχαν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μοιάζουν με επεκτάσεις από νόμιμες υπηρεσίες (uBlock Origin, υπηρεσίες VPN NordVPN, Adguard VPN και TunnelBear VPN και πολλές άλλες κανονικές επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης).
Πολλές εταιρείες και προγραμματιστές δεν έχουν αναπτύξει επεκτάσεις για τον Microsoft Edge ή δεν έχουν μεταφέρει τις υπάρχουσες επεκτάσεις τους στο Microsoft Store.
Οι ψεύτικες επεκτάσεις δημιουργήθηκαν και ανέβηκαν από τρίτους προγραμματιστές.
Όλες χρησιμοποιούσαν τα ονόματα των δημοφιλών προϊόντων, πιθανότατα να κάνουν τους χρήστες του Microsoft Edge να τις εγκαταστήσουν χωρίς έλεγχο.
Οι επεκτάσεις αυτές ανακατευθύνουν τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στον browser στην OKSearch.
Οι προγραμματιστές της Windscribe, (μια δημοφιλής εφαρμογή VPN), αποκάλυψαν χθες (3/12) ότι η υπηρεσία τους ήταν επίσης στόχος.
Μια ψεύτικη επέκταση Windscribe ανέβηκε στο Microsoft Store, και όπως όλες πολλές άλλες, έγινε δεκτή από τη Microsoft.
Κάποιος ανέβασε μια τροποποιημένη έκδοση της επέκτασης και η εταιρεία την ενέκρινε χωρίς κάποιο έλεγχο, ή αν έγινε έλεγχος δεν ήταν επαρκής.
Η επέκταση δεν φαίνεται να περιέχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό με την πρώτη ματιά, ωστόσο καλό θα ήταν να γίνει αλλαγή στον κωδικό πρόσβασής Windscribe.
Η Microsoft εν τω μεταξύ επισήμανε την ψεύτικη επέκταση σαν κακόβουλη.
Κατά συνέπεια, η επέκταση δεν είναι πλέον διαθέσιμη και οι χρήστες που την έχουν εγκαταστήσει θα την βλέπουν σαν απενεργοποιημένη.
Η πραγματική επέκταση Windscribe περιμένει ακόμη στην ουρά για έλεγχο από την Microsoft.
Η διαδικασία ελέγχου της Microsoft δεν εντόπισε τις ψεύτικες επεκτάσεις που κυκλοφόρησαν στο store της εταιρείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως φαίνεται η εταιρεία θα πρέπει να αλλάξει τη διαδικασία ελέγχου, και μάλιστα άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης