Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ και ο ASEAN θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους σε στρατηγική σύμπραξη

tags :
Η ΕΕ και ο ASEAN θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους σε στρατηγική σύμπραξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Σύνδεσμος Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους σε στρατηγική σύμπραξη,
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Σύνδεσμος Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους σε στρατηγική σύμπραξη, ανακοίνωσε η προεδρεύουσα της ΕΕ Γερμανία.
«Ως στενοί οικονομικοί εταίροι, θα υποστηρίξουμε τις ασφαλείς και ανοικτές εμπορικές οδούς και το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών H. Maas έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της ΕΕ και του ASEAN.
«Μαζί αντιπροσωπεύουμε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και σχεδόν το 25% της συνολικής οικονομικής ισχύος.
Μαζί έχουμε μια ισχυρή φωνή σ' αυτόν τον κόσμο», δήλωσε ο Maas, ο οποίος δεν έκανε γνωστές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι θα σημάνει η στρατηγική σύμπραξη.
Στον ASEAN συμμετέχουν το Μπρουνέι, το Βιετνάμ, το Λάος, η Καμπότζη, η Ταϊλάνδη, η Μιανμάρ, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες.
Πριν από δύο εβδομάδες, οι δέκα χώρες του ASEAN συμφώνησαν με την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να σχηματίσουν την Περιφερειακή Ολοκληρωμένη Οικονομική Σύμπραξη (RCEP) - τον μεγαλύτερο συνασπισμό ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης