Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Τουρκίας, υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cavusoglu επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Ειρήνη"
Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας και το Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μevlut Cavusoglu, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cavusoglu επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Ειρήνη", λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.
Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Cavusoglu υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας».
Κατέληξε την παρέμβαση του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης