Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Θα κινδυνεύσει από νέες πανδημίες ο κόσμος, αν πάθει «αμνησία» και ξεχάσει τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Θα κινδυνεύσει από νέες πανδημίες ο κόσμος, αν πάθει «αμνησία» και ξεχάσει τον κορωνοϊό
Θα είναι ολέθριο για τον κόσμο αν ξεχάσει τον κορωνοϊό, όπως τον SARS, την H5N1 ή H1N1 δήλωσε ο M. Ryan του ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ότι ο κόσμος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με νέες πανδημίες στο μέλλον αν πάθει «αμνησία» και δεν πάρει το μάθημά του από την τρέχουσα κρίση της Covid-19.
"Είδα την αμνησία που φαίνεται να παθαίνει ο κόσμος μετά από ένα τραυματικό γεγονός, και αυτό είναι κατανοητό", είπε ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων, Mike Ryan.
"Αλλά αν το ξανακάνουμε, όπως κάναμε μετά τον SARS, όπως κάναμε μετά την H5N1, όπως κάναμε μετά την πανδημία της H1N1, αν συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα του τι μπορούν να κάνουν στον πολιτισμό μας αυτά τα παθογόνα, τότε είναι πιθανόν να βιώσουμε τα ίδια ή και χειρότερα στη ζωή μας", τόνισε.
Ο Ryan επέπληξε επίσης τις ανεπτυγμένες χώρες, λέγοντας ότι στο βόρειο ημισφαίριο διαχειρίζονται τα συστήματα υγείας τους "σαν να ήταν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους" και τώρα ο κόσμος πληρώνει το τίμημα.
"Στον βορρά, λόγω του μοντέλου κόστους των συστημάτων υγείας, τα έχουμε σχεδιάσει έτσι ώστε να αποδίδουν στο 95%, στο 98% και στο 100%.
Είναι σαν να έχουμε ένα μοντέλο αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για τις υπηρεσίες υγείας.
Λοιπόν, τώρα πληρώνουμε το τίμημα για αυτό", είπε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης