Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου Αυστρίας: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η μόνη λύση

Πρώην πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου Αυστρίας: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η μόνη λύση
Την ώρα που εντείνεται ο σκεπτικισμός για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων από τους πολίτες παγκοσμίως
Την άποψη ότι «η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός», διατυπώνει σε δηλώσεις της η πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστρίας και υποψήφια στις αυστριακές προεδρικές εκλογές του 2016,Irmgard Griss.
Το «προαιρετικό» του εμβολιασμού υποστηρίζουν ωστόσο με έμφαση ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Kurz και η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματός του και των Πράσινων.

Πίεση προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, η Irmgard Griss αναφέρθηκε στους περιορισμούς λόγω της πανδημίας και στις συνέπειές τους, και, επισημαίνοντας ότι «έχουν καταστραφεί υπάρξεις, άνθρωποι χάνουν τις ζωή τους, υφίστανται μόνιμες ζημίες", ζήτησε "τον τερματισμό αυτής της κατάστασης».
«Εάν ο εμβολιασμός συνιστά μία διέξοδο -και η επιστήμη πρέπει να απαντήσει σε αυτό- τότε η πολιτική πρέπει να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση», απαίτησε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή η Συνήγορος Ασθενών της χώρας, σημειώνοντας ότι εκκλήσεις και παραπομπές στον οικογενειακό γιατρό δεν επαρκούν και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση και την απάντηση στα ερωτήματα του κόσμου.

Διαφορετική άποψη εκφράζει καθηγήτρια πανεπιστημίου της Βιέννης

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Ιατρικού Πανεπιστημίου Βιέννης επικεφαλής του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών και Ανοσιολογίας, θεωρεί ατυχή τη συζήτηση ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς, όπως επισήμανε, «μέσα στο εγγύς μέλλον δεν θα ήταν αρκετά εμβόλια διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό».
Επιπλέον, κατά την άποψή της, θα δημιουργούνταν ακόμη περισσότερος φόβος στους ανθρώπους, και για αυτό θα πρέπει αρχικά οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού να εστιαστούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως και στο υγειονομικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης