Διεθνή

Jeniffer Psaki: Η ελληνοαμερικανίδα από τη Μεσσηνία που αναλαμβάνει νέα εκπρόσωπος Τύπου του Biden

tags :
Jeniffer Psaki: Η ελληνοαμερικανίδα από τη Μεσσηνία που αναλαμβάνει νέα εκπρόσωπος Τύπου του Biden
Η Jennifer Psaki είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Μια 41χρονη ελληνοαμερικανίδα, η οποία έχει θητεύσει ξανά στην ίδια θέση δηλαδή ως εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, επέλεξε ο νεοεκλεγής πρόεδρος Biden.
Η Jennifer Psaki είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
H γεννημένη την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Κονέκτικατ έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη ο οποίος μέχρι την συνταξιοδότησή του ήταν μεσίτης ακινήτων.
Η ίδια κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από το 2015 έως το 2017.
Προηγουμένως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του State Department, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Omaba.
Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Obama.
Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Psaki εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN.
Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Biden (ΗΠΑ): Επέλεξε μόνο γυναίκες για το επικοινωνιακό επιτελείο του

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden επέλεξε γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλοι για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου
Έτσι θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.
Η πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Barack Obama, Jen Psaki, θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Kate Bedingfield θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.
Η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Biden-Harris Simone Sanders θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris.
Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Biden όταν ήταν αντιπρόεδρος Elizabeth Alexander θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Jill Biden, σύμφωνα με το POLITICO.
"Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα (29/11/2020) την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες.
Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας", δήλωσε ο Biden.
Οι Karine Jean Pierre και Ashley Etienne, οι οποίες είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία του Biden θα αναλάβουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η Pili Tobar, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.
Η Psaki ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι "η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης