Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τις MicroStrategy, Square, PayPal... η Guggenheim επενδύει 530 εκατ. στο Bitcoin

tags :
Μετά τις MicroStrategy, Square, PayPal... η Guggenheim επενδύει 530 εκατ. στο Bitcoin
Όποιος αγόρασε bitcoin τον Φεβρουάριο του 2018, όταν κατά τους αναλυτές έπρεπε να βρεθεί στο μηδέν, έχει καταγράψει κέρδη 150%
Αφού ανέβηκε ασταμάτητα από τα επίπεδα των 4.900 δολαρίων τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο 285% σε εννέα μήνες και 160% από την αρχή του έτους, ωθώντας ακόμη και τράπεζες, όπως η Deutsche Bank να το συμπεριλάβουν στη λίστα των βασικών περιουσιακών στοιχείων τους, μόλις πλησίασε τις 20 χιλ. δολάρια, διόρθωσε κατά 20%.
Πρόκειται για το Bitcoin, το οποίο βρέθηκε ακόμη και στο στόχαστρο της αρνητικής ρητορικής του Nouriel Roubini.
Παρεμπιπτόντως, όποιος αγόρασε bitcoin τον Φεβρουάριο του 2018, όταν κατά τους αναλυτές έπρεπε να βρεθεί στο μηδέν, έχει καταγράψει κέρδη 150%, ξεπερνώντας το S&P 500, κατά 4 φορές.

Και κόντρα στις απόψεις των κριτών του bitcoin, η Guggenheim αναμένεται να επενδύσει 530 εκατ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.
Η Guggenheim Partners, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές παγίου εισοδήματος στον κόσμο, μεταπήδησε στο bitcoin όταν ανακοίνωσε - μια μέρα μετά την κατάρρευση του bitcoin - ότι διατηρούσε το δικαίωμα να επενδύσει στην Grayscale Bitcoin Trust, του οποίου οι μετοχές επενδύονται αποκλειστικά σε Bitcoin και θα παρακολουθεί την τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου μείον τις προμήθειες και τα έξοδα.
Αλλά δεν είναι η πρώτη «mainstream» επένδυση.
Η εταιρία MicroStrategy, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στις 11 Αυγούστου επένδυσε και τα 250 εκατομμύρια δολάρια των προγραμματισμένων κεφαλαίων αντιστάθμισης στο ψηφιακό νόμισμα.

Η μετοχή της έχει αυξηθεί 120% από τότε.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν η «άλλη» εταιρεία του Jack Dorsey, η Square, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι αγόρασε 4.709 bitcoin, αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου το 1% του συνολικού ενεργητικού της.
Παράλληλα, η PayPal ανακοίνωσε μερικές εβδομάδες αργότερα ότι είχε ενεργοποιήσει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης για όλους τους πελάτες του, προκαλώντας το τελευταίο σκέλος του ράλι στο bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης