Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φαρμάκης (περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): Τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν μεγάλο πισωγύρισμα

Φαρμάκης (περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): Τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν μεγάλο πισωγύρισμα
«Σε κάθε περίπτωση δεν συγχωρούνται λάθη, γιατί τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν μεγάλο πισωγύρισμα», τόνισε ο Ν. Φαρμάκης
«Δεν θα πρέπει μεθαύριο Δευτέρα, ημέρα εορτής του Αγίου Ανδρέα, να γιορτάσουμε όλοι μαζί ή σε φιλικά σπίτια ή με παρέες, αλλά θα πρέπει να είμαστε μόνο στα σπίτια μας, για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε τον 'Αγιο μας όλοι μαζί», ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην Πάτρα.
Ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση δεν συγχωρούνται λάθη, γιατί τα λάθη μπορεί να μας στοιχίσουν μεγάλο πισωγύρισμα», ενώ σημείωσε πως «το γεγονός πως υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εντοπιζόμενη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, είναι κάτι το οποίο, αφενός δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλει και αφετέρου θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει θετικά, ώστε να καταλάβουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να τηρούνται από όλους μας, με μεγαλύτερη ακόμα ένταση».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 28/11 στην Πάτρα ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι Διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για τον περιορισμό της πανδημίας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές.
Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας.
Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους.
Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο το οποίο λέμε εμείς, είναι πως πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε και αυτά που πρέπει, δηλαδή ιχνηλάτηση με ταχύτητα στους χώρους εργασίας, δωρεάν τεστ, πρόληψη και δημόσιο σύστημα υγείας τέτοιο που το 2020 να μπορεί να μας δίνει αυτά που πρέπει».
Ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε ότι «αφού ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση του εθνικού συστήματος υγείας στην Δυτική Ελλάδα, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται», ενώ σημείωσε ότι «τέθηκαν ζητήματα σε ότι αφορά τους ελέγχους σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες και εξηγήσαμε ότι με τις κινητές μονάδες του ΕΟΠΥΥ που διαθέτουμε, επεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται και όπου παρουσιάζεται πιθανόν ύποπτο κρούσμα και έτσι καταφέρνουμε να ελέγχουμε άμεσα οποιαδήποτε περίπτωση, ώστε να μην υπάρξει διασπορά μέσα στην κοινότητα».
Πρόσθεσε πως τέθηκε και το θέμα με τους εργάτες γης και τους καλλιεργητές, σημειώνοντας πως «από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο, στο οποίο θα συμβάλουν και οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτές τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πιθανό περιστατικό, για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα».
Αναφορικά με το ιικό φορτίο στην Δυτική Ελλάδα, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας επεσήμανε ότι «υπάρχει μία επιπέδωση της κατάστασης το τελευταίο διάστημα και θέλω να πιστεύω ότι από το στάδιο της επιπέδωσης θα περάσουμε σε μειωμένους αριθμούς, αφού εκτιμώ ότι θα έχει αποδώσει και το lockdown, το οποίο είναι σε ισχύ».
Σχετικά με τους νοσηλευμένους με κορωνοϊό, ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι «στις ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και του νοσοκομείου "'Αγιος Ανδρέας" νοσηλεύονται 18 ασθενείς, ενώ στις κλινικές Covid των δύο νοσοκομείων νοσηλεύονται συνολικά 29 ασθενείς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης