Τελευταία Νέα
Διεθνή

Statista: Υποχωρεί σταδιακά στην Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid -19

Statista: Υποχωρεί σταδιακά στην Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid -19
Φαίνεται σταδιακά να τελειώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη
Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, καθώς το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη υποχωρεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.
Σύμφωνα με το γράφημα της Statista βάσει δεδομένων από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο μέσος όρος των επτά ημερών των πρόσφατα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο άρχισε να υποχωρεί, καλλιεργώντας την αισιοδοξία πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας τελειώνει στην Ευρώπη.
Infographic: Has Europe Broken the Second Wave? | Statista
Μετά την επιτυχή διατήρηση των νέων μολύνσεων σε πολύ χαμηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αριθμοί των κρουσμάτων στην Ευρώπη είχαν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι προς τα πάνω στα μέσα Ιουλίου, ανεβαίνοντας σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και η ΕΕ ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό νέων κρουσμάτων.

Επιδείνωση στις ΗΠΑ

Το ποσοστό των νέων λοιμώξεων συνέχισε να επιταχύνεται έως τον Οκτώβριο, με τον μέσο όρο των επτά ημερών των νέων περιπτώσεων να αυξάνεται σχεδόν πέντε φορές μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου και της 31ης Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται ξανά, με τον αριθμό των ημερήσιων νέων κρουσμάτων να αυξάνεται στις 200.000 μετά την υπέρβαση των 100.000 για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου.
Από τις 23 Νοεμβρίου, ο επταήμερος μέσος όρος των νέων περιπτώσεων είχε φτάσει τις 172.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνολικά από 10 σε 12,4 εκατομμύρια από τις 8 Νοεμβρίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης