Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο, χωρίς να ...υπάρχουν «συγκεκριμένες απειλές»

tags :
Οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο, χωρίς να ...υπάρχουν «συγκεκριμένες απειλές»
Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες απειλές που έφεραν την επιστροφή του Nimitz στην περιοχή αναφέρουν οι ΗΠΑ αλλά «φωτογραφίζεται» το Ιράν
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Nimitz» αναπτύχθηκε στον Περσικό Κόλπο, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.
Πάντως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε, πως η ανάπτυξη του πλοίου δεν σχετίζεται με συγκεκριμένη απειλή.
«Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες απειλές που έφεραν την επιστροφή του Nimitz», δήλωσε η διοικητής Rebecca Rebarich, εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου με έδρα το Μπαχρέιν.
Ο Mohsen Fakhrizadeh, ο Ιρανός επιστήμονας που η Δύση υποψιάζεται ότι δημιούργησε ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών βομβών, σκοτώθηκε σε ενέδρα κοντά στην Τεχεράνη την Παρασκευή (27/11), απειλώντας να προκαλέσει μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και των εχθρών του τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του Donald Trump.
Η Rebarich ανέφερε ότι η αναδιάταξη σχετίζεται με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
«Αυτή η δράση διασφαλίζει ότι έχουμε επαρκή ικανότητα για να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε απειλή και να αποτρέψουμε κάθε αντίπαλο να ενεργήσει εναντίον των στρατευμάτων μας κατά τη μείωση της δύναμης μας στις περιοχές αυτές», είπε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης