Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία
Πρόβλημα δεν έχει το νοσοκομείο της Δράμας, έχει η πόλη της Δράμας είπε ο κ.Κικίλιας
Τη θέση ότι το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα που καταγράφονται κυρίως στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Δράμας ο κ.Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, είπε πως «το νοσοκομείο της Δράμας, δεν έχει πρόβλημα, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας».
«Το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12, έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μία συγκλονιστική προσπάθεια.
Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους.
Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.
Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη.
Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος αναφορικά με τα εμβόλια, υποστήριξε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη, την ίδια μέρα που θα πάνε στη Γερμανία ή την Πορτογαλία θα έρθουν και στην Ελλάδα.

Βοήθεια ζητά το νοσοκομείο Δράμας

Πάντως και παρά τα όσα υποστηρίζει ο κ.Κικίλιας, σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.
Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά.
Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.

Rapid test στη Δράμα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από συνεργεία του ΕΟΔΥ η διενέργεια rapid tests, με τη μέθοδο του drive through, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού ενώ test γίνονται και στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ' αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης