Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πιθανό να ισχύσει lockdown δύο ταχυτήτων – Στην επαρχία το μεγαλύτερο πρόβλημα του κορωνοϊού

Βατόπουλος: Πιθανό να ισχύσει lockdown δύο ταχυτήτων – Στην επαρχία το μεγαλύτερο πρόβλημα του κορωνοϊού
Επιδίωξη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι στις 7/12 να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό είπε ο κ.Βατόπουλος
Το ενδεχόμενο να ισχύσει lockdown δύο ταχυτήτων λόγω της αύξησης κρουσμάτων σε πολλές επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε πως «το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία» και δεν απέκλεισε το γεγονός κατά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, κάποιες περιοχές να είναι σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.
«Ο δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας.
Το πρόβλημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς την επαρχία.
Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού δεν πρέπει να νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα.
Είναι εξαιρετικά εύκολο ξαφνικά μια περιοχή που δεν είχε κρούσματα να αποκτήσει.
Ένα σενάριο που μπορεί να ισχύσει είναι σε κάποιες περιοχές να έχουμε lockdown και σε κάποιες όχι» τόνισε ο κ.Βατόπουλος.
Όπως είπε, επιδίωξη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι στις 7 Δεκεμβρίου να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό.
«Εφόσον τηρούνται τα μέτρα και οι επαφές μεταξύ των ατόμων ελαττώνονται, λογικά θα μειωθούν και τα κρούσματα.
Απλώς δεν είμαι σίγουρος ότι η καραντίνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εφαρμόζεται και στις μικρές πόλεις» είπε ο κ.Βατόπουλος, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα πέρασαν.
«Πιστεύω ότι πλέον θα είμαστε σε ύφεση, απλώς ακόμα έχουμε μια ασταθή κατάσταση σε διάφορες περιοχές» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα κρατήσει σίγουρα 1-2 εβδομάδες ακόμα.
«Τα βαριά περιστατικά θα εξακολουθήσουν, γιατί υπάρχουν ασθενείς που νόσησαν πριν 10-15 μέρες.
Ας μην κοιτάμε ακόμα τις διασωληνώσεις και τους νεκρούς, αλλά τα κρούσματα και την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ.Βατόπουλος τονίζοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι και πενταπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται, καθώς κάποιοι ασθενείς μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί ή να μην υποβάλλονται σε τεστ.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755