Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της MIG με το CVC για την πώληση της Vivartia έναντι 175 εκατ – Δεν ελήφθη απόφαση από το ΔΣ στις 26/11, επιβεβαίωση ΒΝ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της MIG με το CVC για την πώληση της Vivartia έναντι 175 εκατ – Δεν ελήφθη απόφαση από το ΔΣ στις 26/11, επιβεβαίωση ΒΝ
Πρακτικά δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη αλλά η πρόταση του CVC δεν αποσύρεται παραμένει στο τραπέζι και συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης
(upd) Παρά την μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Marfin Investment Group τελικώς δεν πήρε απόφαση για την προσφορά του αμερικανικού fund CVC για την Vivartia.
Όπως επιβεβαίωσε σήμερα, 27 Νοεμβρίου 2020, η διοίκηση της MIG θα συνεχίσει να αξιολογεί την πρόταση του CVC και προσεχώς θα συγκαλέσει εκ νέου διοικητικό συμβούλιο για να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και εφόσον υπάρξει κάποια συμφωνία θα προβεί σε ανακοινώσεις (δείτε εδώ).
Σε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναφέρει ότι αξιολογήθηκε η πρόταση του CVC για 175 εκατ για την Vivartia αλλά δεν πάρθηκε απόφαση καθώς ακόμη αξιολογούνται τα δεδομένα.
Πρακτικά δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη αλλά η πρόταση του CVC δεν αποσύρεται παραμένει στο τραπέζι και συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θέλουν το deal μεταξύ της MIG και του CVC για την Vivartia.
Φαίνεται ότι υπάρχουν τα εξής δεδομένα
1)Ορισμένοι υποστηρίζουν το deal του CVC με την Vivartia και μεταξύ αυτών ένθερμοι υποστηρικτές είναι οι τράπεζες
2)Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η προσφορά του CVC είναι χαμηλή καθώς μόνο ο Μπάρμπα Στάθης αξίζει 130-140 εκατ.
3)Φαίνεται ότι και στην Πειραιώς που είναι βασικός μέτοχος με 31% στην MIG και βασικός δανειστής, υπάρχουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις αν και το deal η Πειραιώς το εγκρίνει.
4)Η πρόταση του CVC δεν αποσύρεται, παραμένει στο τραπέζι και η MIG θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία CVC με τις τράπεζες για την Vivartia

Το αμερικανικό fund CVC Partners έχει καταθέσει στην MIG πρόταση για την εξαγορά του 100% της Vivartia.
Το τίμημα έχει οριστεί σε 175 εκατ τα οποία μεταφέρονται στην MIG και από εκεί θα κατευθυνθούν για να μειώσουν τον δανεισμό της στην Πειραιώς.
Υπολογίζεται ότι στην Πειραιώς θα καταλήξουν περίπου 155 ή 165 εκατ ευρώ.

Το CVC έδωσε λύση στην εστίαση

Το αμερικανικό fund CVC πέτυχε συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια της Vivartia ύψους 423 εκατ και ειδικά του κλάδου εστίασης ύψους περίπου 155 - 157 εκατ ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα το CVC θα αποπληρώσει σχεδόν το 50% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Vivartia για τον κλάδο εστίασης.
Η Εθνική σε σύνολο 110 εκατ δανείων στην Vivartia τα 40 εκατ αφορούν την εστίαση.
Το CVC θα μειώσει τα 40 εκατ στα 20 εκατ θα αποπληρώσει το 50% της δανειακής έκθεσης της Εθνικής στην εστίαση της Vivartia.
H Alpha bank έχει χορηγήσει 63 εκατ δάνεια στον κλάδο εστίασης της Vivartia και μετά την αποπληρωμή του 50% θα έχει έκθεση 30 εκατ.
Η Eurobank με 43 εκατ δάνεια στην εστίαση θα μείνει με 20-21 εκατ.
Η έκθεση της Πειραιώς στα 15 εκατ δεν θα αλλάξει άπαξ και θα πάρει σημαντικό μέρος του τιμήματος που θα καταβάλλει το CVC στην MIG για την αγορά της Vivartia τα 175 εκατ ευρώ.

Μειώνεται ο δανεισμός στον κλάδο εστίασης της Vivartia 70 εκατ ευρώ

Πρακτικά από τις διαπραγματεύσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ τραπεζών και CVC, διατυπώνεται η άποψη από πλευράς τραπεζών ότι το αμερικανικό fund CVC έχει κινηθεί πολύ επαγγελματικά και είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν παρέχοντας διευκολύνσεις.
1)Η Πειραιώς θα δανείσει το CVC για να αποπληρωθεί το 50% των δανείων στις άλλες τράπεζες για τον κλάδο της εστίασης.
2)Η Πειραιώς φαίνεται ικανοποιημένη από την δομή και τις παραμέτρους του deal.
3)To CVC αποδεικνύεται ότι είναι fund που από την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα κερδίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών οι οποίες θεωρούν ότι κάνει καλές συμφωνίες.

Η ανακοίνωση της MIG

Υπό αξιολόγηση της πρότασης του CVC για το 100% της Vivartia βρίσκεται το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group, επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews.gr.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η MIG ανέφερε ότι τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») επιβεβαίωσαν την δεσμευτική προσφορά τους για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («VIVARTIA») έναντι τιμήματος ανερχομένου σε ευρώ €175 εκατομμύρια.
Η MIG θα προβεί σε νεώτερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης