Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αmbrosia capital: Οι τρείς λόγοι για την σύσταση αγοράς της ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ

tags :
Αmbrosia capital: Οι τρείς λόγοι για την σύσταση αγοράς της ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ
Κέρδη προ φόρων και τόκων και αποσβέσεων (Ebidta) 926 εκατ. ευρώ για το 2020 προβλέπει το Ambrosia Capital, για τη ΔΕΗ
Κέρδη προ φόρων και τόκων και αποσβέσεων (Ebidta) 926 εκατ. ευρώ για το 2020 προβλέπει το Ambrosia Capital, το οποίο ξεκινώντας την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ δίνει σύσταση αγοράς με τιμή – στόχο τα 8,5 ευρώ, μια άνοδο 36% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η ανάλυση επισημαίνει ότι οι μετοχές της ΔΕΗ θα επωφεληθούν απο τις θετικές εξελίξεις σε τρείς κύριους τομείς: την άνοδο του δείκτη ανάπυξης CAGR κατά 148% κατά την τριετία 2019-2022 (με σχεδόν τριπλάσιο Ebidta to 2020), την αλλαγή στην στρατηγική τιμολόγησης, το ευνοϊκό πλαίσιο εποπτείας, όπως επίσης και την χαμηλότερη παραγωγή ενέργειας απο τις ζημιογόνες λιγνιτικές μονάδες, αλλά και την την μείωση κόστους.
Το δεύτερο μεγάλο όφελος θα προκύψει απο την υποστηρικτική ρευστότητα χάρις τις συλλογές πληρωμών οι οποίες γυρνούν στα επίπεδα πριν το Lockdown, την τιτλοποίηση των 500 εκατ. απαιτήσεων που ξεκίνησε το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και την πιθανή πώληση του 49% των μετοχών της εταιρείας διανομής ΔΕΔΔΗΕ. 

Ο μετασχηματισμός

Επίσης, το πλάνο μετασχηματισμού που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2019 θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα τα κέρδη Ebidta σε 1,2 δις. ευρώ το 2024 μέσω της απολιγνιτοποίησης 3,4 GW μέχρι το τέλος του 2023 και σε μια στροφή  με υψηλότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ.
Oπως προαναφέρθηκε, το Ebidta για το 2020 αναμένεται σε 926 εκατ. ευρώ και το 2021 σε 948 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο έναντι του 2019. Η άνοδος των λειτουργικών κερδών προέρχεται κυρίως απο την αλλαγή της στρατηγικής της εταιρείας στην τιμολόγηση.
Η μετοχή της ΔΕΗ σύμφωνα με το Abrosia Capital διαπραγματεύεται 5,2 φορές τον Δείκτη  FY-21E/FY-22E EV/EBITDA, υποδεικνύοντας ένα discount 29-35% σε σχέση με τις ανταγωνίστριες εταιρείες.

Η τιτλοποίηση

Η ΔΕΗ, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της πρώτης αρχικής άντλησης 150 εκατ. ευρώ από την σύμβαση τιτλοποίησης απαιτήσεων ύψους 200 εκατ. με επενδυτή την JP Morgan Chase Bank και εκδότη την PPC Energy Finance DAC.
Διαχειριστής (Servicer) στην συναλλαγή είναι η ΔΕΗ Α.Ε. η οποία έχει αναθέσει συγκεκριμένες υπηρεσίες διαχείρισης των τιτλοποιούμενων απαιτήσεων στη Qualco Α.Ε. (Sub-Servicer).
Η χρηματοδότηση καλύπτεται από απαιτήσεις έως 60 ημέρες. Αυτή η γραμμή είναι ανακυκλούμενη (revolving) επιτρέποντας στη ΔΕΗ μελλοντικές εκταμιεύσεις και έχει διάρκεια 3 έτη.
Η ΔΕΗ αναμένεται να προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την υπογραφή των συμβατικών κειμένων και το κλείσιμο της συναλλαγής τιτλοποίησης για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης