Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foxconn: Μερική μεταφορά της παραγωγής Apple προϊόντων στο Βιετνάμ για ελαχιστοποίηση του ρίσκου με τη Κίνα

tags :
Foxconn: Μερική μεταφορά της παραγωγής Apple προϊόντων στο Βιετνάμ για ελαχιστοποίηση του ρίσκου με τη Κίνα
Εν μέσω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας που κήρυξε η κυβέρνηση Trump σύμφωνα με το Reuters
Η Foxconn μεταφέρει μερικώς την δραστηριότητα παραγωγής των iPad και MacBook στο Βιετνάμ από την Κίνα κατόπιν αιτήματος της Apple.
Η εξέλιξη έρχεται καθώς η απερχόμενη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ  Trump ενθαρρύνει τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή από την Κίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ρεπουμπλικανού προέδρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν τα ηλεκτρονικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα με υψηλότερους δασμούς εισαγωγής περιορίζοντας ταυτόχρονα τον εφοδιασμό εξαρτημάτων που παράγονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες.
Ο Trump είχε εξαπολύσει σφοδρές κατηγορίες κατά της Κίνας, επικαλούμενος κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.
Οι ταϊβανέζοι κατασκευαστές, που φοβούνται να εμπλακούν στον εμπορικό πόλεμο, έχουν μετακομίσει ή σκέφτονται να μεταφέρουν κάποια παραγωγή από την Κίνα σε χώρες όπως το Βιετνάμ, το Μεξικό και η Ινδία.
Η Foxconn κατασκευάζει εξαρτήματα για tablet iPad και φορητό υπολογιστή MacBook της Apple στο εργοστάσιό της στη βορειοανατολική επαρχία Bac Giang του Βιετνάμ, για το πρώτο εξάμηνο του 2021.
«Η κίνηση αυτή ζητήθηκε από την ίδια την Apple», αναφέρουν πηγές.
«Θέλει να διαφοροποιήσει την παραγωγή μετά τον εμπορικό πόλεμο».
Η Foxconn δήλωσε:
«Ως θέμα της εταιρικής πολιτικής και για λόγους εμπορικής ευαισθησίας, δεν σχολιάζουμε καμία πτυχή της δουλειάς μας για οποιονδήποτε πελάτη ή τα προϊόντα του»
Η Apple αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Εργοστάσιο στην Ινδία

Η Foxconn της Ταϊβάν, ανακοίνωσε την Τρίτη 25/11 μια επένδυση ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται FuKang Technology .
Αναμένεται να κατασκευάσει τηλεοράσεις στο εργοστάσιο του Βιετνάμ για πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp της Ιαπωνίας, με την έναρξη μιας τέτοιας παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020 έως τις αρχές του 2021.
Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει επίσης άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως πληκτρολόγια υπολογιστών.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα TrendForce που εδρεύει στην Ταϊπέι, όλα τα iPad συναρμολογούνται στην Κίνα και έτσι η κίνηση του Foxconn θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το iPad έχει κατασκευαστεί εκτός Κίνας.
Η Foxconn σχεδιάζει ήδη να δαπανήσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την επέκταση ενός εργοστασίου συναρμολόγησης iPhone στην Ινδία, καθώς «ζητήθηκε έντονα» από την Apple να διαφοροποιήσει την παραγωγή πέρα ​​από την Κίνα.
Όπως και η Pegatron σκέφτεται επίσης την κατασκευή εργοστασίων στο Μεξικό, καθώς η Ουάσινγκτον προωθεί την παραγωγή κοντά στη θάλασσα.
Ο πρόεδρος της Foxconn, Liu Young-way τον Αύγουστο του 2020, δήλωσε στους επενδυτές ότι ο εμπορικός πόλεμος είχε χωρίσει τον κόσμο σε δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης