Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρώσια: 67.000 επισκέπτες σε ένα μήνα, από το άνοιγμα της πόλης μετά από 46 χρόνια

Βαρώσια: 67.000 επισκέπτες σε ένα μήνα, από το άνοιγμα της πόλης μετά από 46 χρόνια
Η απόφαση για το άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων την Πέμπτη (8/10)είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων - Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ακόμα και Έλληνες έχουν επισκεφθεί την περιοχή
Η κυπριακή πόλη - φάντασμα όπως χαρακτηρίζονταν, τα Βαρώσια, εξελίσσεται με σχεδιασμό του τοπίου, μονοπάτια ποδηλασίας και περίπτερα που έχουν δημιουργηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία της πόλης...
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu (AA), περίπου 67.500 άτομα έχουν επισκεφτεί τα Βαρώσια από τον Οκτώβριο του 2020.
Ο Ismail Arter, δήμαρχος της Αμμοχώστου δήλωσε στο πρακτορείο AA ότι οι προσπάθειες για πλήρες άνοιγμα της πόλης έχουν επιταχυνθεί από τον Φεβρουάριο (2020) παρά την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο δήμος προσπάθησε να μετατρέψει τη Βαρόσα σε μια πόλη όπου θα ακούγεται το γέλιο των παιδιών, ο ήχος των ανθρώπων που περπατούν στους δρόμους και όπου άρωμα.. φαγητού που βγαίνει από τα παράθυρα των σπιτιών της πόλης.

Επισκέπτες και από την Ελλάδα;

Λέγοντας ότι παρόλο που υπήρχε κριτική σχετικά με το άνοιγμα της πόλης, ο Arter επεσήμανε ότι στην περιοχή επισκέφτηκαν επίσης Έλληνες, Βρετανοί και άνθρωποι από διάφορες εθνικότητες.
Ο Arter υπογράμμισε ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία των ανθρώπων αφέθηκε ανέγγιχτη κατά τη διάρκεια των προσπαθειών για την αναβίωση της πόλης. Δήλωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την εκκαθάριση των κλειστών τμημάτων του Varosha, ενώ η αλλαγή του καθεστώτος αυτών των περιοχών ήταν διοικητικό ζήτημα.
Ο Edrogan είχε επισκεφθεί τα μέρη που άνοιξαν στο κοινό στη Βαρόσα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στις 15 Νοεμβρίου για να σηματοδοτήσει την 37η επέτειο της ίδρυσης της ΤΔΒΚ.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο στόχος των μέτρων που λαμβάνονται στα Βαρώσια δεν είναι να δημιουργήσει νέες διαμαρτυρίες αλλά να εξαλείψει τα υπάρχοντα «σύννεφα».
"Μια νέα ευεργετική περίοδος για όλους θα ξεκινήσει στην πόλη-φάντασμα της Varosha", πρόσθεσε.

Η πόλη - φάντασμα

Τα Βαρώσια ή Βαρώσι, είναι πόλη στο νότιο τμήμα της Κυπριακής πόλης της Αμμοχώστου.
Πριν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ήταν η σύγχρονη τουριστική περιοχή της Αμμοχώστου.
Οι κάτοικοί της έφυγαν κατά την εισβολή, η πόλη τέθηκε υπό τουρκικό έλεγχο και παρέμεινε εγκαταλελειμμένη υπό την κατοχή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τότε.
Η είσοδος απαγορεύεται για το κοινό.
Κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνώνη άνοιξε τμήμα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι την Πέμπτη 8/10/20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης