Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος από τη μετακίνηση ιατρών του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

tags :
Σάλος από τη μετακίνηση ιατρών του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη
Τι αποκάλυψε η ΟΕΝΓΕ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη
Αγανάκτηση δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κυβέρνηση παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με επιστολή της ΟΕΝΓΕ, ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μετακινούνται στην ιδιωτική κλινκή "Κυανούς Σταυρός", η οποία δεν περιλαμβάνεται στις επιταγμένες.

ΟΕΝΓΕ: Προσωπικό του ΕΣΥ μετακινείται και σε μη «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, φέρνοντας στο φως έγγραφα που δείχνουν πως οι ιατροί δεν μετακινούνται μόνο στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές, αλλά και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «τη Δευτέρα με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό «εντέλλεσθε») μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική "Σαραφιανού"».
«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα «δανείζει ειδικευόμενους γιατρούς και προσωπικό» από τα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων. Και αυτά ενώ η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΝΙΘ και των υπόλοιπων Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης. Απαιτούμε να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.
Image

Δώρα Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): Ποια επίταξη ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση

Σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές.
Όπως σημειώνει η κυβέρνηση «επιτάσσει» προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τους ιδιώτες που αποζημιώνονται από το δημόσιο.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο της 3ης ΥΠΕ μεταφέρει προσωπικό στην κλινική Σαραφιανού, που σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, έχει απλήρωτο το προσωπικό της για το 2020!
Η Δώρα Αυγέρη σημειώνει: «Ποια επίταξη ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση! Κυβέρνηση επιταγμένη και υποταγμένη στους κλινικάρχες! Η κυβέρνηση  επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις "επιταγμένες" ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid!
Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοκητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει!
Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών!
Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών!
Και η δημόσια υγεία και η δημοκρατία σε κίνδυνο! Πρωθυπουργός, στην υπηρεσία όχι του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων!
Ιδού η σχετική απόφαση της 3ης ΥΠΕ, με την οποία καλούνται να υπηρετήσουν την «επιταγμένη» κλινική, γιατροί και προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης!».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης