Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): «Ο Soros είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο»

Orban (Ουγγαρία): «Ο Soros είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο»
Ο Soros απειλεί την Ουγγαρία και την Πολωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban κατηγόρησε τον  δισεκατομμυριούχο George Soros ως «έναν από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο» αφού ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν στην Ουγγαρία και την Πολωνία τις αξίες της «ανοιχτής κοινωνίας».
«Ο Soros απειλεί την Ουγγαρία και την Πολωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban.
«Ο George Soros είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Έχει πολλούς πολιτικούς στην τσέπη του και θέλουν να εκβιάσουν την Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο Orban κατηγόρησε τον Soros ότι συστηματικά συκοφαντεί την Ουγγαρία.

Ο Soros κατηγορεί τον Orban ότι κλέβει την Ουγγαρία

Ο Soros είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι «ο Orban έχει κατασκευάσει στην Ουγγαρία ένα περίπλοκο σύστημα για να κλέβει την χώρα του.
Μάλιστα ο Soros κατηγορεί τον Orban ότι έχει πλουτίσει η οικογένεια του και οι φίλοι του και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι
Η Ουγγαρία και η Πολωνία βρίσκονται σε σύγκρουση με την ΕΕ και αρνούμενες να ψηφίσουν τον επταετή προϋπολογισμό, ο οποίος  περιείχε διατάξεις που, κατά την άποψη του πολωνού υπουργού Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro, που ισοδυναμεί με πολιτική υποδούλωση.
Η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιδρούν και δεν αποδέχονται την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων αναδιανομής μεταναστών και από εκεί πηγάζει η κόντρα των δύο χωρών με την ΕΕ.

Στο στόχαστρο η δικαστική μεταρρύθμιση της Πολωνίας

Η ΕΕ αντιτίθεται επίσης στις προσπάθειες της Πολωνίας για την δικαστική μεταρρύθμιση.
Η ΕΕ χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις ως επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλά οι Πολωνοί επιμένουν ότι είναι απλώς μια προσπάθεια να αναιρέσουν τον νεποτισμό που κυριάρχησε επί του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος ενώ θεωρούν ότι αποτελεί ένα εσωτερικό ζήτημα στο οποίο οι ξένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεμβαίνουν.
«Στις συνομιλίες στρογγυλής τραπέζης του 1989 μεταξύ των κομμουνιστών της Πολωνίας και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ο τότε πρόεδρος στρατηγός Wojciech Jaruzelski – διοικούσε την Πολωνία για λογαριασμό των Σοβιετικών - επετράπη να διορίσει δικαστές της κομμουνιστικής εποχής για να στελεχώσει τα  κομμουνιστικά δικαστήρια.
 Αυτοί οι δικαστές κυριάρχησαν στη δικαιοσύνη, κάποιοι παραμένουν στη θέση τους.

Να λιμοκτονήσουν οικονομικά

Η Πολωνία και η Ουγγαρία κατά την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Katarina Barley, της Γερμανίας θα έπρεπε να «λιμοκτονήσουν οικονομικά» άπαξ και άσκησαν veto.
Ο Soros, από την πλευρά του, προσπάθησε να χρωματίσει το veto της Πολωνίας και Ουγγαρίας ως εγωιστικό και ανεύθυνο, απέναντι στην κρίση του κορωνοιού
«Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις του κράτους δικαίου.
Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται στην πρόκληση που έθεσαν οι Orbán και ο Πολωνός Kaczyński θα καθορίσουν αν θα επιβιώσει η ΕΕ ως μια ανοιχτή κοινωνία, αληθινή στις αξίες στις οποίες ιδρύθηκε, επέμεινε ο Soros.

H αντίδραση της Ουγγαρίας

Ο George Soros πρότεινε φορολογικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δεν δέχονται μετανάστες το 2015.
Σήμερα βλέπουμε τον οικονομικό εκβιασμό να φθάνει έως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ».
Η Ουγγαρία βάλλεται όχι για το κράτος δικαίου αλλά για το γεγονός ότι αντιδρά να πάρει μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης